(FOTO) Bili smo u Sava centru na Truck Business Fair-u

I ove godine decembar je bio rezervisan za drumski transport, a Truck Business Fair, održan 9. decembra u Sava centru u Beogradu, okupio je veliki broj ljudi zainteresovanih za tu industriju.

U sajamskom delu predstavilo se oko 70 firmi. U organizaciji Poslovnog udruženja Međunarodni transport, u isto vreme održana je i Godišnja skupština tog udruženja, a prvi put je organizovana manifestacija „Dijalogom do razumevanja i boljih uslova poslovanja“. Prvi delo je bio rezervisan za panel diskusiju o temi elektronskog poslovanja u oblasti izdavanja i razduženja dozvola za prevoz, gde su učestvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Direkcije za elektronsku upravu, E-Smart Systems-a i NALED-a.

Još jednom je ukazano da Srbija nema dovoljno bilateralnih i multilatelarnih transportnih dozvola za evropske zemlje, jer postojeća kvota pokriva tek polovinu od ukupno 9.944 teretnih vozila registrovanih za međunarodni prevoz.

U drugom delu manifestacije na posebnim štandovima zainteresovani su mogli da ostvare direktan kontakt sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije, Uprave carina i Agencije za bezbednost saobraćaja. Da je ova novina bila odličan potez, govori   i velika gužva ispred pomenutih štandova.

Kako je bilo u Sava centru pogledajte u našoj galeriji.