FRUŠKOGORSKI koridor: Usvojen komercijalni ugovor za izgradnju vredan 606 miliona evra

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vredan 606 miliona evra.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Tanjug podsetila je da je Srbija pre mesec dana dobila odobrenje kineske Eksim bake, odnosno kineskog ministarstva, za finansiranje Fruškogorskog koridora.

– Sve nadalje su tehničke stvari. Do kraja godine ćemo završiti projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na ovoj saobraćajnici – navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, početak radova će zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer deo avansa daje Vlada Srbije, a drugi deo ide iz kredita.

Mihajlović je istakla da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na deonicu Ruma–Šabac–Loznica.

Fruškogorski koridor je deo putnog pravca Novi Sad–Ruma–Šabac–Loznica–granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa tom zemljom, Hrvatskom i širim okruženjem.

Mihajlović je podsetila da će koridor povezati Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Podeli na društvenim mrežama: