Transport robe Evropa-Turska-Kina – Gebrüder Weiss proširuje veze na Novom putu svile

Imajući u vidu sve veću potražnju, kompanija Gebrüder Weiss proširuje veze na Novom putu svile za transport robe između Evrope, Turske i Kine. Fokus je na rutama duž Srednjeg koridora istorijskog trgovačkog puta koji vodi preko Turske, Gruzije, Azerbejdžana i Kazahstana do Kine.

Ova ruta je geografski kraća i direktno se nadovezuje na usluge koje Gebrüder Weiss svakodnevno pruža između Zapadne i Jugoistočne Evrope, Turske i Tbilisija (Gruzija). Logistički centri kompanije Gebrüder Weiss u Tbilisiju (Gruzija) i Almatiju (Kazahstan) će u budućnosti služiti kao čvorišta iz kojih će se roba transportovati drumskim, pomorskim ili železničkim putem duž Novog puta svile, kao i drugim rutama do zemalja u Centralnoj Aziji ili čak do Kine, navodi se u saopštenju.

Transportne rute su raspoređene duž Srednjeg koridora između Centralne Evrope, Turske, Gruzije, Azerbejdžana, Kazahstana i Kine (Izvor: Gebrüder Weiss)

Gebruder Weiss priprema se za snažnu potražnju za transportnim kapacitetima, te će odsada u ponudi imati veći broj kamiona, kako bi pojačao uslugu drumskog tansporta duž pomenute rute.

– Očekujemo da se potražnja za drumskim transportom poveća nakon što Kina ponovo otvori svoje granice, koje su prethodno bile zatvorene zbog korona virusa. Činjenica da imamo dugoročne ugovore sa pouzdanim regionalnim partnerima znači da našim klijentima možemo da ponudimo dovoljan tovarni prostor, redovne usluge i prihvatljivo vreme transporta – izjavio je Thomas Moser, direktor i regionalni menadžer za region Crno more/CIS u kompaniji Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss svojim transportno-logističkim servisima podržava industrijska i trgovinska preduzeća na tržištima u razvoju, duž tradicionalne trgovačke rute, već duže od 20 godina. Iz filijala u Turskoj, Gruziji, Jermeniji, Uzbekistanu, Kazahstanu i Kini, kompanija organizuje direktne veze između Evrope i Azije, ali takođe i pruža usluge u državama Centralne Azije i između njih. Ove usluge uključuju drumski, železnički, vazdušni i pomorski teretni transport, carinjenje, logistiku skladišta i e-narudžbina.

Naalovna fotografija: Alexander Kharlamov, generalni direktor kompanije Gebruder Weiss u Gruziji, u logističkom centru u Tbilisiju. (Izvor: Gebrüder Weiss)