GEFCO dovršio preuzimanje transportne kompanije GLT

Grupa GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca snabdevanja i evropski lider u automobilskoj logistici, objavila je završetak akvizicije kompanije GLT specijalizovane za prvoz na ruti Evropa-Maroko.

Planirana akvizicija najavljena je 11. januara 2018. godine, a odobrilo ju je evropsko regulatorno telo.

Akvizicija GLT-a omogućiće GEFCO-u jačanje pozicije i stručnosti u regiji, uz istovremeno konsolidovanje i širenje klijentskog portfolija, posebno iz automobilske, modne i maloprodajne industrije.

– Vrlo smo zadovoljni dovršetkom akvizicije GLT-a. GLT iza sebe ima preko dve decenije snažne stručnosti u logističkim tokovima između Evrope i Maroka.  Želimo dobrodošlicu svim zaposlenima GLT-a u Grupu GEFCO i radujemo se udruživanju naših operativnih znanja kako bismo stvorili još veću vrednost za naše klijente – komentarisao je Luc Nadal, predsednik Uprave GEFCO-a.

Osnovana 1998. godine, kompanija GLT prepoznata je kao stručnjak za potpuno sigurane logističke tokove kroz moreuz Gibraltar i vodeći je operator na vezi između Algecirasa i Tangera. Kompanija osigurava više od 16.000 prelaza godišnje sa 75 kamiona i 380 prikolica.

GLT  će biti u vlasništvu podružnice GEFCO Španija, koja će njome i upravljati, kao poslovni subjekt specijalizovan za vezu Evropa-Maroko. Španska podružnica GEFCO-a ima više od 30 godina iskustva u logistici visokog nivoa, sa 700 zaposlenih i 5.000 klijenata iz industrijske delatnosti.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.