GP Sremska Rača: Od sinoć ZASTOJ zbog prekida interneta

Tokom noći je na graničnom prelazu Sremska Rača došlo do prekida* informacionog sistema i internet veza, što je onemogućilo normalno sprovođenje carinskih postupaka, promet robe i uslovilo formiranje kolone kamiona na izlazu iz zemlje, koja je u jednom trenutku dostigla 2 kilometara.

Po nastanku problema preduzete su sve mere kako bi se stanje što pre normalizovalo.

Kako iz Uprave carina navode za PlutonLogistics, ekipa kompanije Telekom utvrdila je da se kvar nije dogodio na samom prelazu, već je problem povezan sa radom rutera koji se nalazi u Novom Sadu.

Istovremeno, uspostavljen je kontakt sa kolegama na bosansko-hercegovačkoj strani granice, sa predlogom da na neko vreme preusmeravaju kamione na druge prelaze u BiH, dok je na našoj strani granice, u saradnji sa graničnom policijom, orgazinovano preusmeravanje teretnog saobraćaja od Kuzmina ka drugim graničnim prelazima kako bi se sprečilo gomilanje vozila pred predstojeće dane vikenda.

Uprava carine savetuje vozačima kamiona da se, po mogućstvu, upute ka nekom od alternativnih prelaza u blizini.

* Prema poslednjim informacijama, u večernjim časovima 19.11.2021. smetnja zbog koje je došlo do prekida internet veze je uspešno otklonjena.