Ibarska i dalje opterećena, ponovo ideja o naplati putarine i na magistralama

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak juče je ponovo izjavio da „postoji ideja o naplati putarine i na magistralnim putevima u Srbiji“.

On je rekao kako uprkos otvaranju autoputa Miloš Veliki za saobraćaj na Ibarskoj magistrali ima dosta vozila i ona nije „baš tako rasterećena“.

– Ima dosta kamiona koji izbegavaju da plaćaju putarinu. Imamo ideju da na tim magistralnim putevima, gde ima dosta teških vozila, počenemo naplatu putarine, kako bismo radi bezbednosti naterali teške kamione da koriste autoput – izjavio je Drobnjak u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Upozorio je da je „Ibarska magistrala veoma opasna – i bila i ostaće“.

O ideji naplate putarine za teška vozila i na magistralnim putevima, Drobnjak je govorio i ranije, kada je navodio da bi se tako Putevima Srbije obezbedio dodatni prihod od oko 80 miliona evra godišnje. 

U proteklih mesec i po dana na putevima u Srbiji bio je slab intenzitet saobraćaja, a kretali su se uglavnom vozači kamiona i vozila sa specijalnim dozvolama. Sada se postepeno sve vraća u normalu, te se samim tim se pojačava i intenzitet saobraćaja, ali i otvaraju mnogobrojna pitanja o sanaciji državnih magistralnih i regionalnih puteva, rekao je Drobnjak.

On je podsetio da su putari radili i za vreme epidemije, kao i da se trenutno radi nekoliko deonica.

 

Podeli na društvenim mrežama: