Ima li rešenja za rast poslovanja u drumskom transportu?! IMA!

IRU je sprovela novo istraživanje uoči Logistics & Innovation foruma, koje je pokazalo da 86% operatera   u evropskom saobraćaju vidi ulaganje u inovacije u polju bezbednosti na putevima kao jasnu priliku za rast poslovanja.

Istraživanje IRU-a takođe pokazuje da preko 90% operatera širom Evrope vidi da ulaganje u obuku vozača ima pozitivan uticaj na poslovanje, dok 97% operatera iz regiona ZND veruje da tehnologija i inovacije mogu da poboljšaju bezbednost na putevima.

– Znamo da je ponašanje ljudi najveći uzrok smrtnih slučajeva i nesreća na putevima, pa je zato neophodno da i operateri i zakonodavci usmere ulaganja u skladu sa tim –  rekao je Umberto de Pretto, generalni sekretar IRU-a.

– Ohrabrujuće je to što naša istraživanja pokazuju da operateri za saobraćaj i mobilnost vide prednosti koje sa sobom donose ulaganja u ljudski faktor bezbednosti na putevima i nameravaju da usmere buduće investicije u tom pravcu.

Istraživanje IRU-a, takođe, ističe da inovacije nude priliku za smanjenje manjka vozača, a povećana motivacija i produktivnost zaposlenih navedena je kao jedno od glavnih razloga da operateri ulažu u tehnologiju bezbednosti na putevima.

– Poboljšanje bezbednosti na putevima je od presudnog značaja za poboljšanje imidža industrije drumskog saobraćaja i njegovog budućeg prosperiteta – kao i za društvo i ekonomiju. Iako operateri za transport i mobilnost razumeju poslovne koristi koje poboljšane mere bezbednosti na putevima nude, jasno je da im često nedostaju finansijska sredstva za ulaganje u inovativna rešenja. Mi iz IRU-a pozivamo zakonodavce da izdvoje veća novčana sredstava za prevoznike u drumskom saobraćaju kako bi podržali veća ulaganja u inovacije –  dodao je Matijas Madž (Matthias Maedge), šef IRU-a u EU, koji će biti moderator na predstojećem Logistics & Innovation forumu.

Helder Velho, direktor transporta u Amazonu za područje EU, dodao je:

– U Amazonu, bezbednosni standardi su sastavni deo naše kulture rada, a bezbednost na putevima je u središtu našeg saobraćajnog i logističkog poslovanja. Od vitalnog je značaja da organizacije prihvate proaktivan i holistički pristup stvaranju sigurnog okruženja i da zaposlenima pruže alate za uspeh. Sigurnost naših kupaca, zaposlenih i partnera je u srži celog našeg poslovanja.

IRU-ov Logistics & Innovation forum biće održan 21. februara 2020. u Sofitelu, u londonskom Hitrou. Događaj će okupiti operatere iz cele Evrope i najbolje dobavljače tehnologije, kako bi međusobno razmenili znanje i uvide o najnovijim dostignućima u bezbednosti na putevima i drugim poslovnim beneficijama. Takođe, biće  predstavljeni dalji rezultati globalnog istraživanja IRU-a koje obuhvata skoro 1.000 operatera u saobraćaju.