Intereuropa zabeležila 15% veći profit u prvoj polovini 2022. godine

Slovenačka logistička kompanija Intereuropa zabeležila je konsolidovani neto profit od 3,2 miliona evra (3,2 miliona dolara) u prvoj polovini 2022. godine, što je povećanje od 15% u odnosu na isti period prošle godine.

Konsolidovana zarada pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 7,4 mil EUR u periodu januar-jun, što predstavlja povećanje od 6% u odnosu na isti period prethodne godine, navodi Intereuropa u privremenom finansijskom izveštaju.

Operativna dobit iznosila je 4,2 mil EUR, što je povećanje od 13% u odnosu na prvu polovinu prošle godine, dok je prihod od prodaje porastao na 98,3 mil EUR tokom prve polovine 2022. sa 87,2 mil EUR u istom periodu prošle godine.

– Grupa Intereuropa je tokom prve polovine ove godine zabeležila rast ključnih pokazatelja učinka. U skladu sa svojim strateškim ciljevima, grupa će u budućnosti obezbediti nesmetan protok robe kao ključnu kariku u celom lancu snabdevanja, kao i logističku podršku kupcima duž celog lanca snabdevanja, kako u Sloveniji, tako i u zemljama jugoistočne Evrope – navodi se u saopštenju.

Neto dug grupe iznosio je 39,7 mil EUR na kraju prve polovine godine, u odnosu na 35,8 mil EUR na kraju 2021.

Kompletan izveštaj pogledajte OVDE.