ISKUSTVA iz prakse: Kako je prevoznik Milić Company unapredio poslovanje uz pomoć Invoitix usluga

Brze promene, dinamičan tempo, česta nepredvidivost, ali i velika šansa za napredak – ovako bi se u najkraćim crtama mogle opisati okolnosti u kojima posluje transportna privreda.

Ukoliko vodite transportno preduzeće, važno je da na umu uvek imate različite servise koji vam mogu pomoći na tom putu, kao i da pratite trendove i budete upoznati sa novim uslugama koje se nude na tržištu. Da je ovakav pristup garantuje uspeh, govori i priča o saradnji prevozničke firme Milić Company Plus iz Beograda i švajcarskog Invoitix-a,

Mlado i perspektivno preduzeće Milić Company Plus usluge prevoza robe pruža kako u zemlji, tako i prema svim destinacijama u Evropi. U garantovanju pravovremene, sigurne i pouzdane usluge, oslanjaju se na vozila koja ispunjavaju visoke standarde i norme, ali i na tehnološka rešenja poput savremenog sistema za praćenje vozila, koji za klijente znači najviši stepen sigurnosti prevoza robe. Osim toga, već godinu i po dana, Milić Company Plus koristi usluge otkupa faktura, kao i dodatne servise švajcarske grupacije Invoitix.

Saradnja dve kompanije otpočela je u maju 2020. Milić Company Plus u tom trenutku posedovao je jedan kamion, kojim je obavljao međunarodni prevoz, dostavivši Invoitix-u na naplatu manje od 10 faktura u junu prošle godine. Danas, u oktobru 2021, po statistikama Invoitix-a, jedna su od najbrže rastućih kompanija kada govorimo o mesečnom obrtu, voznom parku, broju zaposlenih i svim ostalim parametrima.

Sa direktorom Markom Milićem razgovarali smo o tome kako im je saradnja sa kompanijom Invoitix pomogla u ostvarivanju ciljeva.

– Saradnja prati rast i napredak naše firme – kaže Milić.

– Poslovni odnosi su zasnovani na poverenju i do sada su uvek davali dobre rezultate. Kao veoma važnu činjenicu istakao bih da su naši saradnici iz kompanije Invoitix uvek spremni da nam blagovremeno pruže odgovore na svaki zahtev.

PL: Na koji način bi ste objasnili vašim kolegama prevoznicima šta je to Invoitix i kako sve funkcioniše u saradnji sa njima?

– Invoitix je švajcarska firma koja se bavi otkupom u najvećem delu transportnih faktura. Na taj način olakšava poslovanje svim transportnim firmama koje sarađuju sa njima. Osim brze naplate faktura, oni omogućavaju lak pristup bazi podataka i pregled rejtinga svih klijenata. Komunikacija sa njihovim zaposlenima je uvek na visokom nivou, što olakšava, a često i rešava probleme sa kojima se susrećemo.

PL: Da li ste pored rešavanja problema finansiranja transportnih faktura na još neki način poboljšali svoje poslovanje zahvaljujući ovoj saradnji?

– Pored brze naplate transportnih faktura, glavna prednost koju je uočila firma Milić Company plus, a koju nudi Invoitix, upravo je provera rejtinga potencijalnih klijenata, njihove solventnosti i kredibilnosti, koju sam pomenuo.

To je doprinelo smanjivanju rizika prilikom sklapanja poslovne saradnje sa inostranim klijentima.

PL: U kojoj meri smatrate da planirani projekti Invoitix-a, na polju kartica za gorivo, pomoći na putu i povraćaj PDV-a, mogu podići vašu saradnju na novi nivo?

– Korišćenjem navedenih usluga koje Invoitix nudi, klijent može da po povlašćenim uslovima i uz njihovu garanciju realizuje sve prispele obaveze. Dodatni benefit kojim se olakšava poslovanje se ogleda u nepostojanju obaveze obezbeđivanja depozita za pružanje njihovih usluga. Realizovanjem transakcija kroz uslugu Invoitix-a omogućen je povraćaj PDV-a. Invoitix troškove klijenata realizuje umanjivanjem isplate po osnovu kupljenih faktura.

Sa lojaliti programom klijent ostvaruje usluge pomoći na putu i obezbeđuje uštedu vremena, a svi mi koji smo u lancu transporta razumemo koliko je to bitno.