Ispit o profesionalnoj osposobljenosti 21. decembra – Pogledajte pitanja i spisak propisa

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazalo je ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju za 21. decembar 2022. godine.

Kako se navodi u obaveštenju MGSI, ispit će se održati u prostorijama Saobraćajnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Ulica vojvode Stepe br. 305, sa početkom u 9:00 časova za prvi deo ispita, odnosno sa početkom u 12:00 časova, za drugi deo ispita.

– Na internet prezentaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u cilju lakše pripreme kandidata za polaganje ispita, 24. novembra 2022. godine objavljen je spisak relevantnih propisa iz oblasti sadržanih u Programu za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti. Takođe, na ovoj internet prezentaciji, objavljena su i ispitna pitanja, od kojih će dvadeset biti izabrano za prvi test – dodaje se.

Zbog ograničenih kapacitete, mogućnost učešća na ispitu ima prvih 70 kandidata koji potvrde svoje prisustvo na mejl adresu drumski@mgsi.gov.rs najkasnije do 14. decembra 2022. godine i imaju uredan zahtev za polaganje ispita.

Ukoliko bude postojala mogućnost za povećavanje kapaciteta, broj kandidata biće povećan.

U slučaju neopravdanog neizlaska na ispit, smatraće se da kandidat nije položio ispit, navodi se u saopštenju MGSI.