Jedan vozač na 50 vozila – Startap razvija tehnologiju za „daljinsku vožnju“ kamiona

Dok kompanije muče muku da pronađu vozače kamiona, Fernride želi da ovaj problem reši na interesantan način – ukoliko se njihovi planovi ostvare, u budućnosti bi jedan „vozač“ mogao da daljinski upravlja operacijama čak 50 vozila. Ovaj nemački startap još jedna je u nizu kompanija koje veruju da vožnja kamiona „na daljinu“ može logistiku budućnosti učiniti efikasnijom i istovremeno vozačima pružiti bolje uslove za rad, piše Handelsblatt. 

Suosnivači startapa su Jean-Michael Georg (33) i Maximilian Fisser (33), koji su na Tehničkom univerzitetu u Minhenu doktorirali u oblastima teleoperacija i senzorskih tehnologija, kao i industrijski inženjer Hendrik Kramer. Iako je Fernride osnovan tek 2019, naučnici Tehničkog univerziteta u Minhenu već deset godina bave se pomenutom tehnologijom, te iza ovog koncepta stoji značajno iskustvo. Sam Kramer nedavno je pozvan na sajam tehnologije Vivatech u Parizu kako bi međunarodnoj publici predstavio univerzitet i istraživanja.

Minhenski startap upravo je završio prvi krug finansiranja, gde je privukao investicije od 7,1 milion evra. Osim toga, kako piše Hadelsblatt, kompanija je već sprovela pilot projekat sa logističkim gigantom DB Schenker.

Fernride je tokom testa uspeo da pokaže da iz svog minhenskog centra za teleoperaciju može „bezbedno upravljati kamionima na daljinu, putem mobilne mreže“.

Hendrik Kramer navodi da „u Evropi postoji 100.000 kamiona koji nikada ne napuštaju fabričke krugove“, što je segment u kome bi „remote vožnja“ mogla da da značajan doprinos. Osim toga, Kramer vožnju na daljinu vidi kao značajan korak ka autonomnoj vožnji, budući da algoritmi mogu da „uče“ iz inputa koje im daju vozači na daljinu.

Ako ova opcija uspe, i vožnja kamiona mogla bi da postane kancelarijski posao, smatraju inovatori. I zaista, nema sumnje da bi daljinska vožnja vozačima nudila potpuno drugačije radno okruženje. Mogli bi da spavaju u svom krevetu svake noći i da voze iz udobne i klimatizovane kancelarije. Sa druge strane, ne bi mogli da iskuse odlazak na udaljene lokacije, boravak na drumu i sve ono što je i inače karakteristično za ovaj posao.

Takođe, ostaje da se vidi koliko bi vožnja na daljinu bila bezbedna za druge učesnike u saobraćaju, kao i da li bi vozači bi mogli da se smatraju odgovornim za nesreće koje bi mogle biti sprečene zahvaljujući specifičnostima perifernog vida, kojim se služe kada su zaista u kamionu.

Veštačka inteligencija treba da „uči“ od teleoperatera

Osnivači startapa Fernride nisu jedini sa ovim pristupom, budući da još nekoliko kompanija širom sveta testira mogućnosti.

Iako projekat, kako se navodi, predviđa da bi teleoperateri za početak mogli da pomeraju različita vozila isključivo jedno za drugim, i sa takvim modelom bi jedna osoba mogla da bude zadužena za 25 vozila u fabričkom krugu.

– Toliko je mala iskorišćenost kapaciteta – navode osnivači.

Ipak, ono što je još značajnije jeste da sistem ima potencijal da dugoročno postane sve efikasniji, kroz veštačku inteligenciju i automatizaciju. Cilj je, navode, da se dostigne mogućnost da jedan teleoperater bude „nadležan“ za 50 vozila.

Do tada je, međutim, potreban veliki razvojni put, a verovatno i veliki kapital. Ono što je Fernride do sada dokazao, jeste da čovek može bezbedno da upravlja kamionom na daljinu koristeći tehnologiju.

Izvor: Handelsblatt

Foto: YouTube/PrintScreen