Još 25 DAF-ova za „Delhaize Serbia“

delhaize_daf_250615Isporukom pet tegljača CF 440 sa MX11 Euro VI motorima, koja je obavljena sredinom juna, DAF-ov uvoznik za Srbiju, kompanija „Braća Crnomarković“, započeo je realizaciju drugog velikog ugovora sa trgovinskim lancem „Delhaize Serbia“.

Ovogodišnji ugovor, osim pet tegljača, predviđa isporuku još 20 LF-ova sa šestostepenim AS Tronic automatizovanim menjačima (10 s motorom od 220 i po pet s motorima od 180 i 250 KS – svi sa Euro VI sertifikatom), za koje će termoizolovani tovarni sanduci biti nadgrađeni u Srbiji.

Ta vozila s nadgradnjom i tovarom dopuštaju ukupne mase od 14, odnosno 10 i 28 tona, a predviđena su pretežno za distributivni transport. To su upravo potrebe velikog „Delhaize“ distributivnog centra u Staroj Pazovi, otvorenog sredinom novembra prošle godine, kao i maloprodajne mreže – najveće u Srbiji, koju čini više od 390 prodavnica (Maxi, Tempo i Shop&Go).

– U drugom krugu proširenja sopstvenog voznog parka prvi put smo se odlučili i za pet DAF-ovih tegljača, sa dvanaestostepenim automatizovanim AS Tronic menjačima i Sleeper kabinom (sa jednim ležajem), budući da rastu potrebe za distributivnim vozilima veće nosivosti –  kazao je rukovodilac transporta u „Delhaize Srbija“ Nemanja Ivković.

 – Novi tegljači vuku termoizolovane poluprikolice – hladnjače poznatog nemačkog proizvođača, a ukupna masa ’ansambla’ koji čine tegljač CF, priključno vozilo i teret iznosi 40 tona. Uvereni smo da će se tegljači s motorom od 440 KS, za koje smo se opredelili u ovom krugu nabavke, bez napora nositi s tolikom masom, a iskustva drugih korisnika govore da su se u eksploataciji pokazali vrlo pouzdanim i ekonomičnim –  dodao je  Ivković.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.