5 SAVETA: Kako da uposlite svoj kamion ili kombi!

Drumski prevoz tereta je godinama unazad među top 5 delatnosti kada su u pitanju novoosnovane firme. Pored frizera, ugostitelja i trgovaca, veliki broj pojedinaca se odlučuje za prevoz tereta. Osim fiksnog troška za osnivanje firme i formiranje voznog parka, sledeće pitanje koje treba rešiti je – kako naći posao?

Kako nam se po tom pitanju obratio veliki broj prevoznika, dajemo vam neke predloge na koji način možete doći do novih klijenata.

PITAJ KOLEGU

Većina početnika se odlučuje za pokretanje sopstvenog posla, jer već ima iskustva u toj oblasti i preporuke za posao. Najčešće se poslovi traže preko kolega i saradnjika koji su već uigrani, pa se novi kapaciteti upošljavaju u već poznatim firmama. Tačnije, nove firme se osnivaju usled povećanja tražnje kod velikih i poznatih klijenata. Pozovite sve kolege iz imenika koje imaju veze sa transportom i već su u poslu i potražite neku preporuku.

PITAJ KOMŠIJU

Najbolji način da dobijete posao direktno od vlasnika robe je da pobrojite sve firme u vašem bližem i širem okruženju koje imaju robu – bilo da su u pitanju proizvođači ili trgovci. Najveći klijenti u vašem okruženju vam olakšavaju posao u više segmenata. Prvo, imate više podataka o potencijalnom poslodavcu – da li je korektan i fer, da li i kako isplaćuje svoje kooperante, koju robu i na koje destinacije šalje, odakle uvozi i doprema sirovine…

Drugo, ako ste i sami vozač, biće vam lakša organizacija da posle utovara/istovara možete doći do kuće na pauzu – kako vi, tako i drugi vaši vozači.

Napravite spisak potencijalnih klijenata, raspitajte se detaljno o svakom pojedinačno, nabavite kontakte i krenite u akciju!

ŠPEDITERI

Najveći broj prevoznika ima dugoročnu saradnju sa logističkim i špediterskim kućama. U pitanju je uigran i siguran posao. Postavlja se pitanje, na koji način uspostaviti saradnju sa njima. Ovo su neke od mogućnosti.

FERCAM je italijanska transportno/logistička kompanija koja ima predstavništvo u Beogradu. Brend koji postoji 70 godina u Evropi, a sada postaje sve prepoznatljiviji i na domaćem tržištu. Detalje o svojoj floti, iskustvu, dozvolama im možete poslati na mejl 📩 belgrade@fercam.com  Detalje saradnje sa prevoznicima pročitajte OVDE.

Austrijski cargo-partner je u privatnom vlasništvu sa višedecenijskim iskustvom u oblasti transporta. U Srbiji postoji punih 15 godina i u ponudi ima rešenja za najrazličitije industrije. Zainteresovani prevoznici svoje podatke – CMR osiguranje, rešenje o osnovanju firme i podatke o vozilima kojima raposlažu + kontakt podatke, šalju na email 📩 rsbeg@cargo-partner.com Očekujte poziv kompanije oko procesa registracije i nakon toga se odobrava ili ne odobrava saradnja. Ukoliko vam se odobri proces registracije, dobijate pristupne parametre za cargo-partner platformu Road Carrier Platform i možete da radite.

Najveći domaći špediter, kompanija Milšped posluje više od 25 godina, a danas broji više od 2.500 zaposlenih. Ukoliko želite da ostvarite saradnju sa njima, pošaljite upit na mejl 📩 vozari@milsped.com . Dobićete upitnik koji će sadržati osnovne podatke, spisak vozila, raspoložive dozvole, tržišta za koja su zainteresovani, podatke potrebne za integraciju GPS praćenja sa Milšped sistemom itd. Na osnovu tih podataka bićete uneti u bazu i možete očekivati dalju komunikaciju.

Intereuropa Global Logistics Service je kompetentan i pouzdan partner u drumskom transportu, koji svojim klijentima omogućava protok robe na svim tržištima destinacijama, velikom frekvencijom i maksimalnom efikasnošću. Koncern nudi kompletne logističke usluge duž celog transportnog puta u zavisnosti od specifičnosti zahteva transporta za svaku vrstu robe. Sedamdeset godina iskustva na domaćem i internacionalnom tržištu, sa 60.000 prevoza godišnje u FTl/LTL-u, i sopstvenom mrežom terminala u regionu čini kompaniju poželjnim partnerom. Ukoliko želite da postanete njihov kooperant možete se upisati OVDE.

Kompanija Nelt jedan je naših najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema. U okviru svog logističkog portfolija, Nelt pruža uslugu međunarodnog drumskog transporta i to za potrebe uvoza i izvoza na teritoriji Češke, Rumunije, Hrvatske, Poljske, Nemačke i Mađarske. Kompanija organizuje drumski transport robe u ambijentalnom i termo-kontrolisanom režimu. Zainteresovani prevoznici svoje kontakt podatke i informacije o firmi mogu poslati na email adresu 📩 medjunarodni@nelt.com

BERZE TRANSPORTA

Takozvane „berze transporta“ su poslednjih godina dominantne platforme za razmenu podataka o slobodnim transportnim kapacitetima i robi koja treba da se preveze.

Kao što kada kažemo kaladont mislimo na bilo koju pastu za zube, imalin – na kremu za cipele, a smoki – na flips, tako je među domaćim prevoznicima nemački TIMOCOM eponim za berzu tereta. Većina ovdašnjih prevoznika, uz vozilo, rešenje iz APR-a i pečat, odmah nabavlja i Timocom licencu. Pomoću sistema pametne logistike TIMOCOM umreženo je više od 45.000 kompanija, a svakodnevno se objavljuje do 750.000 međunarodnih ponuda tereta i teretnog prostora. O uslovima i testnom periodu pročitajte OVDE.

Međutim, činjenica da je berza transporta, tačnije objavljivanje informacija o dostupnim vozilima i dostupnom teretu, izuzetno korisna i važna i za prevoznike i za vlasnike robe, pokrenula je i domaće i regionalne programere da isporuče svoja rešenja.

IC Transport je mesto razmene tereta i transporta za one koji nude robu i/ili prevoz robe (vozila) – trgovce, proizvođače, prevoznike, špeditere i druga preduzeća koja posluju u oblasti transporta. Najčešći unosi sa ove stranice su prevoz tereta iz Bosne, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, kao i tereta iz i u Zapadnu Evropu i Rusiju. Možete ih kontaktirati za više informacija putem mejla 📩office@infocentar.org, kao i na telefone za Srbiju 📞060 1167086, 060 1167087 i 060 1167088.

STARLOADS je regionalna transportna platforma koja je dostupna korisnicima u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Osim berze ponude i potražnje transportnih usluga, ova platforma je prošle godine ponudila i bankarske proizvode prilagođene prevozničkim firmama, a u ovoj godini omogućiće i druge finansijske servise za održivo i stabilno poslovanje transportera. Za više informacija 📞062 244167 📩 office@starloads.com

BUDITE INFORMISANI

Ono što je važno u poslu je da dobijete prave informacije u pravo vreme. Propuštena informacija može da vas puno košta. Pratite naš sajt, sekciju DRUMSKI TRANSPORT kako biste bili u toku sa novostima iz vaše oblasti poslovanja ili rubiku IZVOZNICI gde možete pročitati novosti o fabrikama u Srbiji. Najlakše je i najefikasnije da se priključite našoj VIBER ZAJEDNICI.