Cene goriva rastu, poslovno okruženje je nestabilno – Kako obezbediti likvidnost transportne firme?

Celokupna privreda tokom poslednjih meseci nalazi se pred velikim izazovima – globalne prilike menjaju se iz dana u dan, cene goriva rastu, a prognoze su neizvesne. Transportnim preduzećima se zbog toga, još češće nego ranije, može desiti da se suoče sa problemima u novčanim tokovima, što može da bude veoma stresno.

Zbog toga je, u ovim burnim danima, više nego ikada važno imati finansijskog partnera na koga možete da se oslonite.

Kompanija invoitix od 2018. pomaže transportnim kompanijama da povećaju svoj priliv novca, smanje rizik u poslovanju i poboljšaju profitabilnost. Kako navode, zahvaljujući kontinuiranom unapređenju usluga, njihova dugačka lista zadovoljnih klijenata svakim danom se uvećava.

Kako invoitix može da pomogne transportnim firmama?

  • invoitix plaća vaše fakture za transport za samo 48 sati (nema minimalnog mesečnog obima faktura, bez skrivenih i bez minimalnih mesečnih naknada);
  • Osim toga, preuzima i rizik neplaćanja;
  • Kompanija nudi i karticu za gorivo, bez potrebe za depozitom.

Aplikacija za unos podataka – jednostavan alat za fakturisanje

Kompanija je invoitix kreirala je aplikacije kojima možete pristupiti sa bilo kog mesta sa internet konekcijom. Zahvaljujući tome, sa računara, tableta ili pametnog telefona, korisnici mogu brzo i lako da pronađu sve informacije i usluge koje su im potrebne.

– Sistem osmislili smo tako da sve bude jednostavno i efikasno, kako bismo vam uštedeli novac i vreme – poručuju iz invoitix-a.

Na primer, možete da otpremite teretni nalog i CMR na invoitix onlajn platformu čim završite isporuku. Kompanija zatim generiše fakture, šalje ih vašem kupcu i plaća vam unapred u roku od 48 sati, bez daljeg odlaganja.

– Naša jednostavna aplikacija za unos podataka (DEA) olakšava sve procese fakturisanja vašeg transporta. Svaki segment aplikacije je intuitivan i lak za razumevanje – dodaju u invoitix-u.

Aplikacija DEA ima mehanizam procene kupaca zasnovan na jednostavnim sistemu boja semafora koji će vas voditi kroz ceo proces:

  •  Zeleno: finansijski jake kompanije sa dobrom istorijom plaćanja u okviru invoitix-a.
  •  Žuto: Kompanije koje redovno plaćaju svoje fakture, ali su finansijski slabije od kupaca sa zelenim rejtingom.
  • Crveno: Ove kompanije imaju loš kreditni rejting, ekstremno niske limite i/ili lošu istoriju plaćanja sa invoitix-om, ili jednostavno ne prihvataju ustupanje potraživanja.

Ako je kupac označen „zelenim” ili „žutim” i postoji dovoljan limit, invoitix će platiti vaš prevoz u roku od 48 sati i pokriti rizik od neplaćanja.

– Tok gotovine ili potreba da kontaktirate dužnike više vam neće predstavljati problem, jer imate nas kao partnera. Sa invoitix-om kao poslovnim partnerom, nema puteva koji će biti preteški za savladavanje – poručuju iz ove kompanije.

Za više informacija ili pitanja, možete se obratiti putem e-pošte ili telefona:

+381 69 55 66 784
sales@invoitix.com
officebelgrade@invoitix.com