Kamiondžija vozio u suprotnom smeru na hrvatskom autoputu: evo kako je kažnjen! (VIDEO)

Vozač kamiona izazvao je 9. maja nesvakidašnji incident na hrvatskom autoputu A4. Vozač, rumunski državljanin, krenuo je ujutru iz firme u kojoj radi u pravcu Međimurja, gde je trebalo da utovari kokoške iz klanice. Pogrešno je skrenuo iza naplatne stanice Breznički Hum i suprotno saobraćajnim pravilima, izleteo na autoput, izazvao haos i ugrozio ostale vozače. Nakon što je prešao nekoliko metara, vozač je izveo različite manevre i udario u bankinu, koja je oštećena, piše trans.info.

Nekoliko objava o incidentu pojavilo se na društvenim mrežama. Policija je ubrzo pronašla počinioca prekršaja zahvaljujući drugom vozaču kamiona koji je video snimak i prepoznao kamion parkiran pored puta. Kada je policija sustigla ovog muškarca (37), on je bio pijan, iako je rekao da je alkohol konzumirao tek nakon incidenta na autoputu.

Vlasnik transportne kompanije, koji je takođe stigao na lice mesta, rekao je da su rumunskog državljanina zaposlili pre tri godine i da im nikada ranije nije pravio probleme. Muškarac je odbio alkotest, pa je priveden i izveden pred sudiju za prekršaje.

Sud ga je kaznio novčanom kaznom od 2.100 evra, zabranio mu da vozi u Hrvatskoj godinu dana i osudio ga na uslovnu kaznu zatvora od 60 dana. Međutim, ispostavilo se da je sudija mogao da bude stroži prema vozaču.

– Za sve ove prekršaje, koji su najteži u saobraćaju, vozač može biti kažnjen i do 6.500 evra. Moguća je kazna zatvora od 120 dana, a upotreba strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske može biti zabranjena do 24 meseca – rekao je Danijel Posavec, načelnik Odeljenja za bezbednost saobraćaja varaždinske PU za HRT. 

Foto: Video/PrintScreen, HRT Vijesti