Letnje zabrane Nemačka: nova MAPA alternativnih puteva

Nemačko udruženje BGL objavilo je najnoviju verziju mape koja prikazuje puteve na koje se primenjuju letnje zabrane, kao i koje deonice vozači mogu koristiti.

Mapa je napravljena u konsultaciji sa nadležnim saobraćajnim vlastima, a daje vozačima kamiona koji voze subotom u julu i avgustu brz pregled na koje rute utiče zabrana vožnje tokom letnje sezone i koje alternativne rute postoje.

I ove godine, prema Pravilniku o prazničnim putovanjima, u julu i avgustu u Nemačkoj svake subote (od 2. jula do 27. avgusta), za solo kamione preko 7,5 tona, kamione sa prikolicom i zglobna vozila u periodu od 7 do 20h biće uvedena dodatna zabrana vožnje na mnogobrojnim deonicama autoputa, kao i na pojedinim državnim putevima.

Legenda u gornjem levom uglu karte pokazuje da su putevi sa zabranom kretanja kamiona boldovani i označeni crvenom bojom, dok su putevi koji su izuzeti obeleženi belim sa crvenim ivicama. Zelenom su označeni putevi koji su alternativa deonicama pod zabranom.

Mapu u PDF formatu možete preuzeti OVDE. 

Digitalna mapa alternativnih deonica je ove godine po prvi put integrisana u aplikaciju Autobahn (aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play i Apple Store).