Licence za profesionalne vozače – Svi detalji uskoro na našem sajtu

Zbog velikog interesovanja i na zahtev naših čitalaca, uskoro ćemo na našem sajtu u saradnji sa AMSS Centrom za motorna vozila (AMSS – CMV) objaviti serijal tekstova u vezi sa licencama za profesionalne vozače.

Sertifikat o stručnoj kompetentnosti (CPCCertificate of Professional Competence) je dokument koji profesionalni vozač mora da poseduje na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Izdaje se na neodređen vremenski period. Stiče se na osnovu priznate kvalifikacije ili pohađanjem obavezne početne obuke (osnovne obuke ili dodatne obuke).

Ovaj sertifikat je novina u Srbiji, te i dalje postoji veliki broj pitanja. To je bio razlog za sinergiju PlutonLogistics portala i AMSS CMV-a, kako bismo vam detaljno objasnili procedure sticanja i obnove sertifikata, objasnili pravne osnove i odgovorili na sva vaša pitanja i nedoumice.

Kroz serijal tekstova saznaćete odgovore na mnogobrojna pitanja, među kojima su i:

  1. Šta je sertifikat o stručnoj kompetentnosti i kome je namenjen?
  2. Šta je kvalifikaciona kartica vozača?
  3. Kako se stiče početni CPC? Koje uslove mora da ispunjava profesionalni vozač kako bi stekao početni CPC? Koliko traje obuka za početni CPC?
  4. Gde se može pohađati obuka za početni CPC?
  5. Koja dokumenta treba pripremiti za podnošenje zahteva za pohađanje obuke za početni CPC?
  6. Da li sertifikat važi i u inostranstvu?

Putem našeg sajta moći ćete i direktno da se prijavite za obuke, kao i da potražite odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Stručnost, ambicija i upornost zaposlenih doprineli su da AMSS CMV bude prepoznat kao lider u Srbiji, posebno u delatnostima koje su direktno vezane za bezbednost saobraćaja. AMSS CMV se sastoji iz 8 poslovnih jedinica raspoređenih u celoj Srbiji, u kojima radi više od 350 zaposlenih, od čega preko 150 inženjera, kao i više doktora i magistara tehničkih nauka.

AMSS Centar za motorna vozila i u Čačku

AMSS CMV otvorio je danas poslovnicu i u Čačku, te će profesionalni vozači iz tog kraja moći da prođu potrebnu obuku i dobiju neophodne sertifikate.

ZA VIŠE INFORMACIJA:
AMSS CMV
Centar za stručno usavršavanje i razvoj
Vojvođanska 383i, Beograd; 065 987 89 02; cpc@cmv.rs; www.cpc.rs

Podeli na društvenim mrežama: