MGSI: Dodela preostalih vremenskih dozvola i 2 CEMT dozvole

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje o dodeli preostalih vremenskih dozvola i dodeli dve CEMT dozvole.

Kako se navodi u obaveštenju, Ministarstvo je oduzelo licencu za prevoz tereta u domaćem i međunarodnom drumskom saobraćaju, a time i dve CEMT e5s-GR-H dozvole za 2021. godinu.

Zahtev za dozvole mogu podneti svi prevoznici sa liste čekanja za CEMT e5s-GR-H, a prednost u dodeli istih će imati prevoznik koji je najbolje rangiran na listi.

Rok za podnošenje zahteva je 28. jul 2021. godine. Uz zahtev za CEMT dozvolu potrebno je priložiti dokaz o uplati takse za zahtev od 330,00 dinara, a po isteku roka prevoznici koji budu najbolje rangirani dostavljaju taksu od 32.370,00 dinara.

Takođe, Ministarstvo je u obaveštenju navelo da je preostalo pet holandskih godišnjih bt dozvola (za E4), koje su domaći prevoznici dobili po godišnjem planu raspodele, a koje nisu preuzeli.

Zahtev za vremensku dozvolu potrebno je dostaviti najkasnije do 28. jula 2021. godine, a uz istu je potrebno priloziti dokaz o uplati takse za zahtev od 330,00 dinara. Prvih pet prevoznika koji budu imali podnet zahtev, a najbolje su rangirani, dostavljaju taksu od 4.330,00 dinara.

Obaveštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture možete pogledati OVDE.