MGSI: Uplata taksi – izmene tokom vanrednog stanja

Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture donelo je odluku da se za vreme trajanja vanrednog stanja, u postupcima u nadležnosti MGSI, kao dokaz o uplati administrativnih taksi prihvataju fotokopije potvrda, odnosno izvoda poslovnih banaka (koje banke mejlom šalju prevoznicima kod elektronskih uplata).

To znači da stranke prilikom podnošenja zahteva za izdavanje međunarodnih dozvola, potvrda o ispunjenosti tehničkih uslova u pogledu buke i emisije zagađivača i licetehničko-eksploatacionih uslova u pogledu bezbednosti saobraćaja, licenci za javni prevoz, izvoda licenci za javni prevoz,kao i svih drugih akata koje izdaje MGSI, nisu dužne da dostavljaju originale dokaza o uplati asministrativne takse overene pečatom banke.

Umesto toga, za vreme vanrednog stanja kao dokaz mogu dostaviti fotokopiju overene uplate ili izvoda banke, pod uslovom da uplata administrativne takse nije starija od tri radna dana od dana podnošenja zahteva ministarstvu.

Nakon okončanja vanrednog stanja, stranke će biti u obavezi da MGSI dostave originale, navodi se u saopštenju.

Prevoznici za koje se ispostavi da su na bilo koji način zloupotrebili ovu odluku Ministarstva, snosiće odgovarajuće mere.

Saopštenje Ministarstva pročitajte OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.