Migranti ispod kreveta u kamperu

Carinici i policajci su 27. novembra 2021. godine na prelazu Batrovci u jednom kamperu britanskih registarskih oznaka otkrili specijalno pregrađeni prostor, u kome se nalazilo četvoro migranata.

Oni su otkriveni oko dva sata po ponoći, kada je pomenuti kamper, za čijim je volanom bio 39-godišnji norveški državljanin, pristigao na izlaznu kontrolu.

I vozač i njegov saputnik, 48-godišnji državljanin Velike Britanije, rekli su da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnom kontrolom koja je usledila, u unutrašnjosti kombija otkriven je skučeni, gotovo bezvazdušni prostor ispod kreveta, u kome su se skrivala tri muškarca i jedna žena bez bilo kakvih ličnih dokumenata.

Mladići u dvadesetim i žena u tridesetim godinama su službenicima na granici rekli da dolaze iz Sirije, a nakon otkrivanja predati su policiji u dalju nadležnost.

Radeći svakodnevno na granici, carinici i policajci često su svedoci ovakvih i sličnih situacija. Kako kažu iz Uprave carina, migranti najčešće ulaze u kamionske tovare koristeći pauze koje vozači prave. Pored toga, dešava se i da ih krijumčari ljudi prevoze u specijalno napravljenim bunkerima.

Izvor/foto: Uprava carina