Nastavak investicija „Emil Frey“ grupe u Hrvatskoj – Najavljena izgradnja servisa za privredna vozila u Zagrebu

U sedištu „Agrokor“ koncerna u Zagrebu Walter Frey, predsednik švajcarske „Emil Frey“ grupe, Peter Alexander Trettin, predsednik nemačkog koncerna „Daimler AG“ za region centralne i istočne Evrope, Azije i Afrike, kao i Ivica Todorić, predsednik „Agrokor“ koncerna,  28. novembra 2014. godine su predstavili saradnju na području servisiranja privrednog voznog parka svih kompanija u sastavu „Agrokora“.

Najavljena saradnja, koja započinje 1. januara 2015, temeljiće se na investicijama koje „Emil Frey“ grupa planira u regionu, a koje su već započete njihovim preuzimanjem zastupništva za „Daimler AG“ u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, kao i potpisivanjem ugovora o saradnji i preuzimanju servisa privrednih vozila s timom od 40 ljudi od „Agrokorove“ kompanije „Jamnica“ u Hrvatskoj.

Na temelju saradnje s kompanijama u sastavu „Agrokora“, u istočnom se delu Zagreba planira greenfield investicija u novi servis za privredna vozila, koja će biti dovršena u roku od dve godine.

„Emil Frey“ grupa prisutna je u regionu od oktobra 2013. kad je postala generalni distributer za „Daimler AG“ u Hrvatskoj gde putem kompanija „Star Import“  i „Emil Frey Auto Centar“  uvozi i distribuira brendove „Mercedes Benz“, „Smart“, „Evobus“ i „Fuso“. Od februara  2014. godine takođe je kao generalni distributer prisutna  i na tržištima Srbije i Crne Gore.