NIS lansirao na tržište Evro BMB 98

NIS je počeo proizvodnju nove vrste motornog goriva evro kvaliteta sa većom oktanskom vrednošću Evro BMB 98. Ovo motorno gorivo, koje se proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo, u potpunosti ispunjava najstrože zahteve u skladu sa EU emisionim standardima za putnička vozila.

Evro BMB 98 je namenjen vozilima novije generacije, ali i starijim automobilima, jer obezbeđuje brži i startniji motor uz povećanje ekonomičnosti.

Prednosti Evro BMB 98 u odnosu na Evro premijum BMB 95 su veća oktanska vrednost goriva što daje veću snagu motoru, povećava njegovu ekonomičnost, te doprinosi mirnijem i stabilnije radu motora. Pored toga, korišćenje ovog benzina doprinosi očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova (sadrži najviše do 10 ppm sumpora u skladu sa evropskim standarima).

“Proizvodnjom Evro BMB 98 mi u praksi pokazujemo da neprestano radimo na poboljšanju procesa proizvodnje i povećanju kvaliteta motornog goriva u skladu sa najstrožim evropskim ekološkim standardima. NIS je danas kompanija koja primenjuje najsavremenija tehnološka rešenja u svom poslovanju i proizvodi derivate u skladu sa tržišnim potrebama i zahtevima naših klijenata”, izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Evro BMB 98 se u prvoj fazi snabdevanja maloprodajne mreže NIS-a može naći na 60 benzinskih stanica „NIS Petrol“ i „GAZPROM“ širom Srbije. Do kraja 2013, ovom vrstom motornog goriva biće snabdeveno skoro 120 benzinskih stanica. Evro BMB 98 je u ponudi i veleprodajnim kupcima.

izvor : nis.eu