Nove fotografije Teslinog električnog kamiona Semi otkrile promene dizajna

Iako je najavljen pre nekoliko godina, na Teslin električni kamion Semi i dalje  čekamo, a sada su objavljene nove fotografije koje otkrivaju promene njegovog prvobitnog dizajna i pre nego što se našao na tržištu.

Elon Musk je ranije ovog meseca otkrio da će isporuke  Tesla Semi modela početi do kraja 2022, otprilike tri godine kasnije nego što je prvobitno najavljeno (i pet godina nakon što je originalni koncept prikazan). Tesla je takođe upravo ažurirao sve fotografije na zvaničnoj stranici Semi, dodatno nagoveštavajući da je proizvođaču u planu da isporuči kamione ove godine.

Pretpostavljamo da fotografije pokazuju konačni izgled Tesle Semi. Kamion je i dalje prepoznatljiv, ali sada ima masivne retrovizore i nešto drugačiju kabinu. Vidljive su i nove ručice vrata te crni detalji na zadnjem delu kabine, kao i otkriveni zadnji točkovi. U početku će biti dostupna samo varijanta sa dometom od 805 km,  koja ima maksimalnu bruto kombinovanu težinu (GCV) od oko 37.195 kg.

Kamion će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 20 sekundi. Punjenjem sa jednog od specijalnih ultra brzih Tesla Semi punjača (poznatih i kao Tesla megapunjač), kamion može povratiti 70% svog dometa za samo 30 minuta.

Trenutno postoji samo nekoliko poznatih lokacija na kojima su instalirani megapunjači, među kojima su Giga Nevada, Teslina fabrika za proizvodnju baterija i električnih komponenti koja se nalazi istočno od Rena, a još jedna je trebalo da bude izgrađena u Pepsi objektu u Modestu, Kalifornija.

Izvor i foto: insideevs.com