Nove mere za vozače teretnih vozila koji ulaze u Englesku

Vozači teretnih vozila koji ulaze u Englesku iz inostranstva više ne moraju da popunjavaju PLF (passenger locator form), niti da rezervišu i rade testove na COVID-19 po dolasku u tu zemlju, saopštila je Vlada Velike Britanije.

Kako prenosi trans.info, ostali zahtevi zavise od toga da li je vozač u potpunosti vakcinisan protiv korona virusa ili ne.

Ako je vozač potpuno vakcinisan, nije u obavezi da bude izolovan u kabini, ili u karantinu. Međutim, u slučaju boravka dužeg od 2 dana u obavezi je da radi test pre ili tokom drugog dana boravka u zemlji. U slučaju da svakodnevno vozi, treba da se testira minimum jednom na svaka tri dana.

Ako vozač nije u potpunosti vakcinisan, mora biti izolovan od drugih ljudi u kabini svog vozila, dok je u zemlji. U slučaju boravka dužeg od 2 dana, potrebno je da uradi test pre ili tokom tokom drugog dana boravka, te da se nakon toga ponovo testira između trećeg i petog dana, pa između šestog i osmog dana. Ako svakodnevno vozi, vozač je u obavezi da se testira minimum jednom na svaka tri dana.