Personalizovane kartice za gorivo bez depozita i garancije – Nove invoitix pogodnosti za prevoznike

Gorivo obično čini jednu trećinu ukupnih operativnih troškova prevozničkih preduzeća, ali se s obzirom na poskupljenje taj procenat danas može popeti i do 50%, pokazuje najnovija analiza Međunarodne unije drumskih transportera (IRU) objavljena početkom novembra.

Cene goriva, uz nedostatak vozača, jedan su glavnih faktora koji oblikuju transportno tržište, utičući na dostupnost tovarnih kapaciteta i cenu prevoza. Jedna od najsvežijih ilustracija stiže iz susedne Severne Makedonije: udruženje Makam Trans pre samo nekoliko dana iznelo je ocenu da je značajnom broju firmi u toj zemlji parkirana čak polovina flote – zbog skupih derivata i manjka kadra.

Ove okolnosti jasno pokazaju zbog čega je za prevoznike značajnije nego ikada da imaju pouzdane partnere, kada je reč o nabavci goriva – kako za male firme i početnike u poslu, tako i za one koji su već etablirani na tržištu, ali im je za dalji rast i razvoj neophodne podrška.

U vreme poteškoća nabavke goriva zbog skoka cena i garancija, kompanija invoitix ag pored osnovnog paketa usluga finansiranja međunarodnog transporta, u saradnji sa eksternim partnerima, svojim klijentima nudi i kartice za gorivo – bez depozita i dodatnih provizija.

– Svim klijentima – prevoznicima, koji koriste naše usluge faktoringa, obezbeđujemo personalizovane kartice za gorivo kompanija IDS-Q8 i UTA. Invoitix, umesto prevoznika, ovim kompanijama garantuje plaćanje utrošenog goriva. Troškovi se pokrivaju transportnim nalozima koje mi naplaćujemo od dužnika – pojašnjavaju iz kompanije invoitix.

Transportnim fakturama pokriva se isključivo iznos goriva koji ste potrošili, bez dodatnih troškova.

Dodatne pogodnosti koje možete ostvariti birajući naše eksterne partnere, jesu povraćaj PDV-a, kao i povraćaj putnih taksi (ENP uređaji), u saradnji sa UTA kompanijom, dodaju.

Osnovna delatnost invoitix ag je finansiranje faktura za transportne firme, a novac na račun prevoznika u najvećem broju slučajeva stiže za manje od 48 sati. Njihovo sedište je u Švajcarskoj, imaju predstavništva u ukupno 10 evropskih zemalja, a prisutni su na čak 30 tržišta. Snažan razvoj na Balkanu otpočeli su upravo iz Beograda – otvaranjem predstavništva u našoj zemlji sredinom 2019. Rastući broj klijenata koji su im ukazali poverenje i činjenica da čak 75% njih danas dolazi sa balkanskih tržišta, govori o kvalitetu invoitix usluga čiji portfolio se konstansno širi. Sada su tu i kartice za gorivo.

– Važno je istaći da kompanija invoitix posluje i sa malim, novim firmama, koje su na početku svog razvojnog puta, nemaju kreditnu garanciju i teško im je da dođu do sredstava – poručuju.

Fuel Cards tim – Milica i Ana

Kako se kvalifikovati za program Fuel Card?

Nakon potpisivanja ugovora i podnošenja prvih faktura, prevoznik postaje klijent invoitix-a i odmah se može obratiti lokalnom timu u Beogradu.

– Mi ćemo osmisliti personalizovanu ponudu kartica za gorivo koja najbolje odgovara vašim potrebama. Odmah nakon potpisivanja ugovora o programu kartica za gorivo i prijema kartice, možete početi da uživate u pogodnostima našeg programa – dodaju.

Među prednostima pridruživanja Fuel Card programa su:

  • Invoitix će garantovati plaćanje vaše potrošnje goriva i izvršiti plaćanje direktno kompaniji za gorivo
  • Pristupačna nabavka goriva
  • Povraćaj PDV-a
  • Lakša i brža upotreba na terminalu benzinske pumpe
  • Zaštita od prevara pomoću personalizovanih kartica sa registarskim brojem vašeg vozila
  • Podrška za planiranje puta pomoću mapa stanica i proračunate potrošnje goriva

invoitix kartice za gorivo

  • Nije potreban depozit
  • Nisu potrebne garancije
  • Nema transfera novca
  • Vaše gorivo se pokriva fakturama koje ubacujete na invoitix platformu

(Napomena: Ukupan iznos unetih faktura uvek mora biti veći od iznosa potrošnje goriva)

Sve detalje možete pogledati na sajtu kompanije invotix. Za dodatne informacije obratite se putem mejl adrese fuel@invoitix.com ili broja telefona +381 69 556 6066