Novi centar za obuku profesionalnih vozača u Novom Pazaru

Centar za stručno usavršavanje i razvoj CMV AMSS u Novom Pazaru dobio je dozvolu za obučavanje za početni i periodični CPC, za C i D kategoriju.

Rešenje (dozvola za rad) Agencije za bezbednost saobraćaja izdato je 10. novembra, čime je potvrđeno da Centar zadovoljava sve uslove definisane pravilnikom o pravnim licima koja vrše profesionalno osposobljavanje vozača, saopštio je AMSS.

Centar u Novom Pazaru raspolaže novim objektom sa jednom moderno opremljenom učionicom kapaciteta 30 polaznika.

Polaznicima je dostupno više od 30 vozila svih kategorija, namenjenih kako za obuku profesionalnih vozača, tako i za obuku vozača specifičnih vozila B kategorije – terenska i laka teretna vozila. U zavisnosti od koncepta obuke i potreba polaznika angažuju se vozila odgovarajuće kategorije i tipa, uz moguće dodavanje priključnih vozila – prikolica.

Deo kompleksa je i poligon za realizaciju praktičnih obuka na svim kategorijama vozila (C1,C,CE,D1,D i DE). Poligon je opremljen pratećom opremom za izvođenje svih poligonskih radnji, pri čemu na njemu istovremeno nesmetano mogu raditi različita vozila.

Savremena oprema i nastavna sredstva omogućavaju interesantnu i interaktivnu nastavu. Takođe, polaznicima je obezbeđen i potpun praktičan rad sa tahografima, zahvaljujući simulatorima analognog i digitalnog tahografa.

Objekat se nalazi na adresi Dimitrija Tucovića 69a. Radno vreme je od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova, a kontakt: 065/987-18-39 i cpc.novipazar@cmv.rs.

Sve dodatne informacije dostupne su na sajtu cpc.rs, Facebook stranici AMSS CMV – Centar za CPC obuku – kod 95 i Instagram profilu centar_za_cpc.