Novi Sprinter i Crafter s nadogradnjama iz Kragujevca

Na 54. međunarodnom salonu automobila, koji se u Beogradu održava od 22. do 31. marta, kragujevačka specijalizovana kompanija Politek, u saradnji s uvoznicima Mercedes-Benzov-ih i Volkswagen-ovih lakih komercijalnih vozila, izlaže novi Sprinter (u verziji 314) i već afirmisani Crafter nove generacije (u verziji 35LR) koji su namenjeni međunarodnom transportu, saopštio je Politek.

Oba vozila imaju nadograđene tovarne sanduke s klasičnom ceradom i dodatnom opremom, prilagođenom specifičnoj upotrebi. Dimenzije tovarnih sanduka omogućavaju transport osam euro paleta (neto dužina tovarnog prostora u oba vozila je oko 4,2m, širina oko 2,2m, a visina oko 2,45m u Sprinteru, odnosno oko 2,3m u Crafteru). Po zahtevu kupca, vozila obe familije se mogu nadograditi iza prevoz većeg broja paleta.

Konstrukciju sanduka čine aluminijumski profili podšasije specijalno projektovani u kompaniji Politek, koji omogućavaju maksimalnu korisnu nosivost.

Na krovove obe kabine su ugrađene „kapsule“ za spavanje češkog proizvođača PONY, čiji je Politek eksluzivni zastupnik za tržište Srbije. PONY je svetski lider u proizvodnji modula za spavanje s modernim aerodinamičnim dizajnom, koji doprinosi značajnom smanjenu potrošnje goriva. Grejanje kabine vozača i prostora za spavanje u „kapsuli“ se vrši pomoću dodatnog Webasto ili Eberspacher grejača.

Ugradnjom vazdušnih jastuka na zadnjoj osovini oba vozila podiže se stabilnost i udobnost vožnje, a da bi se na dugim putovanjima vozaču olakšao posao i radno mesto učinilo komfornijim, u dodatnoj opremi su još i posuda („bidon“) s vodom za pranje ruku, hladnjak za hranu i osvežavajuće napitke i kutija za alat.

Posetioci 54. MSA će Mercedesov-Benzov Sprinter s Politek nadogradnjom moći da razgledaju na spoljnom štandu ispred hale 3, a Volkswagenov Crafter ispred hale 5. Za sve zainteresovane kupce tokom sajamske manifestacije pripremljena su brojna iznenađenja i popusti, navedeno je u saopštenju