NOVO: TfX logistička platforma omogućava brzo i efikasno poslovanje

Trans.eu Grupacija S.A. je informatička kompanija koja stoji iza modernih digitalnih alata namenjenih transportnoj i logističkoj privredi. Inicijalni proizvod – Transportna Berza, prisutna je na tržištu od 2004, i okuplja jednu od najvećih zajednica prevoznika u Evropi. Danas, ta kompanija sa sedištem u Vroclavu funkcioniše na internacionalnom nivou i zapošljava preko 500 mladih ljudi.

Pravac razvoja kompanije definisan je samom kompanijskom vizijom: „Mi činimo Evropski drumski transport inteligentnim i poštenim.”

– Svesni smo da logistika 4.0 zahteva moderna, digitalna i inovativna rešenja koja učesnicima u logističkim procesima pružaju efikasno i sigurno okruženje.  Konkretan primer je naš najnoviji proizvod – TfX logistička platforma odnosno „Transport Management System“ koji proizvođače, špeditere i prevoznike uvodi u eru algoritama, automatizacije, integracije, optimizacije, „mašinskog učenja“ a u cilju unapređenja poslovanja – objašnjava za naš portal Dimitrije Milić, predstavnik kompanije Trans.eu u Srbiji.

Možete li nas upoznati sa vašim novim proizvodom – TfX logističkom platformom?

– TfX platforma je usklađena sa konceptom e-Ekonomije kao jedinstveni alat putem kojeg svi učesnici transportne privrede mogu brzo i efikasno komunicirati i poslovati bez potrebe za e-mailovima, tekstualnim porukama, „papirologijom“…
TfX platforma poseduje bazu od preko 39,000 verifikovanih transportnih kompanija sa flotom od preko 200 hiljada transportnih vozila. Zahvaljujući tome, svojim korisnicima pruža jedinstvenu funkcionalnost: algoritam koji konstantno spaja vlasnike robe i prevoznike koji imaju raspoložive transportne kapacitete.
Shodno tome, platforma omogućava vlasnicima robe i proizvođačima potpunu optimizaciju i automatizaciju transportnih procesa, na primer kreiranje i monitoring transportnih naloga što je karakteristika modernih TMS-ova.

Drugim rečima, TfX platforma nije isto što i Transportna Berza?

– TfX digitalna platforma se sastoji od velikog broja modula a jedan od esencijalnih je upravo Transportna Berza. Treba napomenuti da TfX digitalna logistička platforma klase 4.0 postoji u 3 verzije po kriterijumu namene: za vlasnike robe (proizvođače), špeditere i prevoznike.

Koje ključne funkcionalnosti poseduje TfX platforma?

– Kao što smo već isticali, sa razvojem digitalnih platformi i alata poslovanje se sve više seli u online okruženje, upotreba interneta u logističkom sektoru je obavezna, a kao konkretan benefit korisnici pomenutih platformi mogu pristupiti željenim informacijama u svakom trenutku i na razne načine.
Zahvaljujući digitalnim platformama, prevoznici u svakom trenutku mogu uposliti svoje eventualno raspoložive kapacitete odgovarajući u realnom vremenu na upite korisnika koji imaju potrebe za transportnim uslugama.

TfX platforma omogućava svojim korisnicima da kroz sistem ocenjivanja – takozvani „Rating System“ permanentno grade svoj imidž bez obzira u kojoj se ulozi pojavljuju. Moguće je svoje partnere pohvaliti ali i kritikovati, naravno isključivo na bazi konkretnog poslovanja i izvršene usluge.

Dalje, vaš uredno popunjen korisnički profil je praktično vaša vizit karta i kao takav vas dodatno preporučuje posebno novim potencijalnim partnerima.

Još jedna od unikatnih funkcionalnosti je TfX „Smart Match“ algoritam koji inteligentno, na osnovu predefinisanih zahteva korisnika predlaže adekvatne partnere iz baze podataka.

Sledeća funkcionalnost koja je takođe naišla na ogromno odobravanja pre svega korisnika naše Transportne Berze je obaveza prezentovanja poslovne i statusne dokumentacije svakog korisnika u njihovom TfX profilu. Ove kritične informacije imate dostupne u svakom trenutku, možete proveriti njihovu validnost i po želji dokumentaciju snimiti na svoj računar.

Kako do TfX digitalne platforme?

– Poslovni model Trans.eu Grupacije S.A., kada je u pitanju naš aktuelni proizvod je da je TfX platforma besplatna a finansijske obaveze korisnika odnose se na mikrotransakcije proizišle iz aktivne, realne upotrebe naše platforme na mesečnom nivou. Iznosi ovih mikrotransakcija su na nivou 0,5 EUR koliko na primer košta monitoring konkretnog vozila i pripadajućeg tereta u realnom vremenu pa do vrednosti od 1% od konkretnog transportnog naloga realizovanog upotrebom SmartMatch kriterijuma. Naravno, aktivni korisnici mogu računati i na stimulativne popuste na mesečne fakture, a po osnovu ostvarenog realnog prometa.
Transportna berza, kao jedan od modula TfX platforme, je opcionog karaktera i njena upotreba se plaća na nivou godišnje pretplate.

Pozivamo zainteresovane kompanije da nas kontaktiraju i dogovore besplatan test period TfX digitalne logističke platforme Klase 4.0

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.