Objavljen spisak – Ovi srpski prevoznici dobiće subvencije zbog kamiona u Ukrajini

Firme Datta transport iz Lazarevca, Čapin-trans iz Ljiga i Profi Tech iz Novog Pazara dobiće subvencije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao podršku zbog kamiona izgubljenih u Ukrajini.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, na Javni poziv za dodelu subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini, u određenom roku pristigle su samo tri ponude od pomenutih firmi.

– Komisija je izvršila uvid u dostavljene zahteve za subvencije i priloženu dokumentaciju i utvrdila da su sva tri prijavljena prevoznika dostavila urednu i potpunu dokumentaciju – dodaje se.

Komisija je utvrdila sledeću listu domaćih prevoznika koji ispunjavanju uslove za dodelu subvencija:

  • Datta transport doo Lazarevac, Veliki Crljeni, Ulica Crveno brdo br. 8. MB:20756896, PIB: 107212118, za teretno vozilo reg. oznake BG1956RP,
  • Čapin-trans doo Ljig, Ulica Sv. Vladike Nikolaja br. 27, MB: 21534153, PIB: 111752161, za skup vozila reg. oznaka VA155HU i AE965VA,
  • Profi tech doo Novi Pazar, Ulica Dimitrija Tucovića bb, MB: 1754710, PIB: 103240955, za skup vozila reg. oznaka NP054ĆE i AC594NP.

Podnosioci zahteva koji se dobili subvencije dužni su da podnesu Ministarstvu finansija – Upravi za trezor zahtev za otvaranje posebnog namenskog dinarskog računa i da o tome obaveste resorno ministarstvo, saopšteno je iz Ministarstva građevnarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećamo, sredstva se dodeljuju u visini od po 2 miliona dinara po svakom teretnom vozilu ili skupu vozila kojim je domaći prevoznik obavljao prevoz tereta. Odobrena sredstva subvencija ne mogu se koristiti za kupovinu vozila radi obavljanja delatnosti drumskog prevoza tereta, navedeno je u tekstu Javnog poziva.