Objavljena cena ispita za sertifikat o profesionalnoj osposobljenosti

Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju je uveo novu funkciju, novo zanimanje – lice odgovorno za prevoz robe. Lice može dobiti sertifikat po oslobođenju ili polaganjem ispita. Kako je PlutonLogistics pisao nedavno, do sada je 1.461 licu odobreno izdavanje sertifikata po osnovu oslobađanja od polaganja ispita. Tada nam je rečeno da nisu obezbeđeni svi uslovi za one koji sertifikat žele da dobiju polaganjem ispita.

Međutim, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je u poslednjem Službenom glasniku objavilo Pravilnik o visini troškova polaganja ispita o profesionalnoj osposobljenosti za prevoz tereta u drumskom saobraćaju. Prema Pravilniku, troškovi polaganja ispita iznose 10.000,00 dinara.

Prema ranije objavljenom Pravilniku, ispit za pomenuti sertifikat, ukratko, obuhvata pitanja iz građanskog, trgovinskog, radnog i fiskalnog prava. Budući sertifikovani radnici moraju biti upućeni i u oblast poslovnog i finansijskog rukovođenja preduzećem, kao i o pristupu tržištu, tehničkim standardima i aspektima eksploatacije…

Ko je oslobođen od polaganja ispita?

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.