OPREZ: Lopovi imaju novi način krađe tereta iz kamiona!

Krađa tovara iz kamiona ne poznaje granice. Čak i ako ste u ograđenom i kontrolisanom parkiralištu ne možete obeshrabriti lopove. Vozač, koji se nedavno zaustavio na parkiralištu na autoputu A2 u Nemačkoj, utvrdio je ovu lekciju ali na teži način.

Dok je vozač spavao u kabini kamiona na parkiralištu kod Lippetala, lopovi su opljačkali teret iz njegovog kamiona. Lopovi su uzeli Sonos pojačala iz kamiona u ukupnoj vrednosti od 100.000 eura. Takve informacije ne bi bile iznenađujuće da se pljačka nije dogodila na kontrolisanom parkiralištu sa kamerama, ogradom i barijerom na ulazu. Kako je moguće opljačkati kamion na ograđenom parkiralištu sa sigurnim ulazom?

Kako navodi nemačka policija, lopovi više ne prezaju ni od kamera. Stavljaju kapuljače na glave, a i načini pljačke su sve interesantniji.

Novi način pljačke je da lopovi na parkirališta dolaze u kamionima ili vozilima za dostavu. Tako prebace ukradeni teret u svoj kamion ili ga sakriju u kombi, pa lagano u svojim vozilima i sa ukradenim teretom napuštaju parking bez  posebnih sumnji.