PKP Cargo širi servis ka Balkanu i baltičkim zemljama

Rast trgovine između Poljske i baltičkih i balkanskih tržišta u prethodnom periodu podstakao je logističke kompanije da traže nova rešenja i kreiraju sveobuhvatne usluge.

Kompanija PKP Cargo Connect GmbH, deo poljske PKP Cargo Group, ovog meseca pokrenula je zbirnu liniju kojom je povezala Baltik i Balkan (Poljska, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija). Na ovaj način, PKP Cargo Connect će proširiti svoju ponudu tako da obuhvati drumski transport generalnog tereta duž strateškog koridora unutar zemalja Tri mora. Od januara, servis je dostupan i za najmanje porudžbine (od jedne do nekoliko paleta), što otvara nove mogućnosti za pojedinačne količine tereta prilikom slanja širom sveta.

Do isporuke krajnjim kupcima teretom će se rukovati u dva glavna čvorišta – Vilnjusu u Litvaniji i Budimpešti u Mađarskoj. Servis predviđa i upotrebu dva terminala u Poljskoj (Glivice, Varšava). Planirano tranzitno vreme do Litvanije, Poljske i Mađarske je tri dana, dok bi isporuke do Letonije, Estonije, Hrvatske, Slovenije i Srbije trajale četiri dana.

– Ova ponuda je posebno namenjena kompanijama koje izvoze ili uvoze robu u zemljama koje se protežu između Baltičkog mora i Balkana – istakao je Łukasz Strzelecki, član upravnog odbora poljske kompanije.

PKP Cargo Connect GmbH, sa sedištem u Nemačkoj, je međunarodni logistički operater koji pruža širok spektar usluga transporta, pretovara, skladištenja… Kompanija je specijalizovana za usluge u sektoru intermodalnog transporta tereta i kontejnera, a posebno su usmereni ka luci u Hamburgu, kao i železničkim terminalima širom Nemačke. Osim toga, pružaju i tradicionalne usluge železničkog transporta tereta, kao i drumskog transporta.