PODSEĆAMO: Junska revizija godišnjeg plana raspodele u SEPTEMBRU

Saglasno Uredbi o merama u drumskom saobraćaju koja se primenjuje tokom i neposredno nakon vanrednog stanja, ove godine Ministarstvo je prvu, aprilsku reviziju izvršilo u junu, dok će drugu, junsku reviziju, izvršiti u septembru, podseća Kancelarija Ivanović.

Tada će prevoznicima raspodeliti u fiksni deo pojedinačnog plana raspodele onoliki broj pojedinačnih dozvola koliko mu je ostalo u pojedinačnom planu, a najviše 50% od fiksnog dela pojedinačnog plana utvrđenog planom raspodele, i to na osnovu broja do tada zaduženih dozvola.

U broj zaduženih dozvola ne računaju se razdužene dozvole koje nisu iskorišćene. Utvrđivanje promenljivog dela plana raspodele ne vrši se za prevoznike kojima je umanjen fiksni deo pojedinačnog plana zbog činjenice da nisu zadužili propisani minimum od 50% dozvola iz fiksnog dela plana.

Treću, septembarsku reviziju ove godine Ministarstvo neće izvršiti.

Prevoznici koji nisu podneli zahtev za utvrđivanje godišnjeg plana raspodele, zahtev za narednu reviziju podnose od 1. do 10. avgusta tekuće godine, i to prevoznici koji nisu podneli zahtev za utvrđivanje godišnjeg plana raspodele.

Izvor: Kancelarija Ivanović

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.