Pogledajte rutu u koju je uključeno 44.000 pumpi za točenje goriva širom Evrope

Sa „TimoCom„-om se na rutama za transport sada mogu planirati i stanice za točenje goriva. Saradnjom sa pružaocem usluga i kartica za točenje goriva, kompanijom UNION TANK Eckstein (UTA) iz Kleinostheima, vodeća transportna platforma u Evropi nastavlja da širi svoju ponudu digitalnih usluga.

U mrežu mobilnosti kompanije UTA je uključeno 44.000 pumpi za točenje goriva, na kojima vozači kamiona sa UTA servisnom karticom ne samo da mogu da toče gorivo bez gotovine, već imaju mogućnost da koriste i druge usluge za snabdevanje tokom puta. One će od sada u „TimoCom“-ovom planiranju ruta biti prikazane kao Points of
Interest (POI), dakle usputne tačke od interesa.

– Mi time našim korisnicima nudimo mogućnost da svoje rute planiraju još efikasnije i udobnije. Pristup proširenoj ponudi, preko našeg rešenja za proračun i praćenje TC eMap, ima više od 120.000 „TimoCom“ korisnika. Ono već kod planiranja rute pokazuje gde se nalaze pumpe za točenje goriva koje su priključene na UTA mrežu. Mesečno se preko TC eMap proračuna oko 2,6 miliona deonica – kaže Gunnar Gburek, portparol „TimoCom“ kompanije.

Vozači kamiona, koji za navigaciju u „TimoCom“ transportnoj platformi koriste pametan telefon ili tablet računar, mogu dodirom prsta na UTA logotip, koji je prikazan na elektronskoj karti, u svakom trenutku da pozovu dodatne informacije, bez učitavanja dodatnih aplikacija ili softvera.

Na taj način mobilni uređaji pružaju vozaču, pored ostalog, aktuelne informacije o radnom vremenu, mestima za parkiranje sa obezbeđenjem, terminalima za plaćanje putarine, pumpama za točenje goriva visokog kapaciteta i o postojećim vrstama goriva. Samo u Nemačkoj je na UTA mrežu priključeno 12.000 pumpi za točenje goriva.