(FOTO) Posle svetske premijere u Madridu: Iveco S-Way i u Srbiji

Kompanija Auto Čačak komerc predstavila je u Beogradu, pred velikim brojem poslovnih partnera, potencijalnih kupaca i brojnih gostiju iz inostranstva, najnoviji kamion brenda Iveco model S-WAY koji predstavlja potpuno novo rešenje za transport skrojeno tako da poboljša radne uslove vozača i omogući vlasnicima da rade efikasno, profitabilno i održivo.

– Posle „stralisa“ sada i u segmentu teškaša stiže vozilo S-way koje će, pored vrhunskog kvaliteta imati i jedinstven dizajn i biće najlepši kamion na evropskim drumovima – rekao je direktor kompanije Auto Čačak komerc Aleksandar Petronijević.

Na glamuroznom predstavljanju S-way kamiona prisutne je pozdravio i Italijan Emilio Parato Iveco biznis direktor za Austriju i zemlje centralne i istočne Evrope.

– Srbija i Iveco imaju dve zajedničke odlike. Strast i snagu. Sada ne morate da tražite šampione po Evropi, oni su došli kod vas – rekao je Parato neposredno pre nego što su dva kamiona S-way dovežena na podijum uz obilje svetlosnih i zvučnih efekata.

On je naveo i jednu zanimljivost o kompaniji iz Amerike, sa kojom će u narednom periodu Iveco blisko sarađivati i koja se zove „Nikola“ – po Nikoli Tesli.

– Veliko je zadovoljstvo da samo četiri meseca posle svetske premijere u Madridu, naš ponos i diku, ovaj kamion dovezli u Srbiju. Naše novo vozilo je napravljeno tako da stavi u centar svega vozača koji treba da se oseća bezbednost, komforno da koristi sve pogodnosti koje mu S-way pruža – izjavio je Miloš Lalović menadžer Iveco kompanije za Balkan.

On je istakao i da i ova gama Iveco vozila pored dizelskih motora ima i pogon na CNG i TNG. U Srbiji, objasnio je Lalović poslednjih nekoliko godina kupci se sve češće odlučuju za ovu vrstu goriva, koja im donosi između ostalog i velike uštede od 4-5 odsto u poslovanju, pa je na našim drumovima više od 100 vozila pokretanih na ova ekološka goriva – zaključio je Lalović.

Dizajn i karakteristike

Novi Iveco teškaš dizajnerski predstavlja osveženje u ovom segmentu. kabina je lepa, skladnih proporcijam pri čemu je dizajnirana u skladu sa potrebama vozača. Iveco S-way je, ističu u ovoj kompaniji 100 odsto povezan kamion kojim se zakoračilo u novu eru proaktivne i prediktivne podrške. Napredna mogućnost povezivanja održava vozače uvek u kontaktu i sa svojim voznim parkom, Iveco prodavcima i stručnjacima, što je posebno korisno dok su na putu.

Svaki detalja kabine ja pažljivo proučen kako bi se dobvala do maksimuma aerodinamične osobine vozila. Svi prostori i praznine su zatvoreni kako optimizovao protok vazduha i tako dodatno smanjila potrošnja goriva.

Preoblikovan je krov, dodati su senzori za sumrak (smanjenu vidljivost) i kišu, izmenjen je dizajn prednje rešetke, integrisana parking klima, farovi su sada u LED tehnologiji, branik je napravljen iz više delova što smanjuje tropkove popravkim stepenik se sklapa, dodati su bočni spojleri, redizajnirana vrata i njihov produžetak, optimizovan je i dizajn ogledala, dodat aerodinamični komplet pa je pobošljanje koeficijenta otpora smanjeno za 12 odsto.

Kabina

Unutrašnjost kabine je priča za sebe. Tu je kompletno LED osvetljenje enterijera.Krovni otvor je veći, oblikovana je gornja polica koja je donela i obilje prostora, tu su i lako dostupni, takozvani „krovni džepovi“, tu su i dva kreveta, dva frižidera (moguće su razne kombinacije“, vozač ima više prostora. Sedišta su udobnija, a sedište suvozača može i da se okreće.Volan je multifunkcionalni a svi materijali koji su korišćeni su vrhunski.

Pokretanje motora (i gašenje) se vrši pritiskom na dugme, povezivanje sa smartfonima je nikada lakše…

Izvor: Novosti

Foto: Iveco