Praznične zabrane kretanja – 10. i 11. jun

Tokom ove sedmice u nekoliko evropskih zemalja slavi se praznik Corpus Christi, zbog koga su na snazi zabrane kretanja za teška teretna vozila. Ipak, situacija je ove godine nešto drugačija, budući da su pojedine države ukinule ograničenja zbog pandemije korone.

U nastavku je lista zabrana koju je danas objavio trans.info. 

10. jun (dan pre Corpus Christi):

– Hrvatska – od 15.00 do 23.00, na određenim deonicama. Kamioni i kombinacije preko 7,5 tona; kamioni i vozila sa prikolicom dužine preko 14 metara;

– Poljska – uobičajena zabrana kretanja uoči praznika od 18:00 do 22h. Napomena – vlasti su pripremile nacrt uredbe za ukidanje ove zabrane, te može biti izmena u toku današnjeg dana.

11. jun (Corpus Cristi):

– Austrija – od ponoći do 22 sata, za vozila preko 7,5 tona;

Hrvatska – od 14.00 do 23.00 (određene deonice);

Nemačka – zbog pandemije su tokom prethodnih nedelja zabrane kretanja vikendom i praznikom bile u potpunosti obustavljene, ali su ih u međuvremenu neke savezne pokrajine vratile. Tokom praznika Corpus Christi NEĆE biti zabrana u pokrajinama: Baden-Virtemberg, Bavarska, Hesen, Severna Rajna Vestfalija, Rajna Palatinat, Sarland.

Italija – od ponoći do 22 sata na autoputu Brenner, za vozila preko 7,5 tona.

Poljska – od 8 do 22 časa, za vozila preko 12 tona. Ova zabrana se NE ODNOSI na kamione koji se vraćaju iz inostranstva.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.