Prevoznik pred sudom: 4 godine upravljao firmom bez osiguranja za vozače

Jedan 46-godišnji prevoznik u Irskoj završio je na sudu, nakon što se ispostavilo da je tokom 4 godine upravljao svojom kompanijom bez ikakvog osiguranja za vozače.

Kako piše lokalni list The Sligo Champion, Edvard Jason Sutherland Tailor pojavio se pred okružnim sudom početkom ovog meseca nakon što je optužen za višestruka krivična dela. Na sud je pozvano i 13 kamiondžija – zbog vožnje bez osiguranja, iako su njihovi slučajevi klimavi, jer su oni mislili da postoji osiguranje.

Tejlor je optužen da je upravljao flotom od 25 neosiguranih kombija i kamiona. Kako se navodi, on je imao opremu u svojoj bazi u industrijskom parku Cleveragh, koja je korišćena za modifikaciju diskova osiguranja. Policijski službenici su takođe pronašli 50 polisa osiguranja koje su kopirane na način koji je trebalo da prevari vozače, policajce i druge.

Sudija je naveo da je prevoznik svoje vozače ostavio na cedilu, jer ih je varao i dovodio u zabludu da su osigurani. Obavestio je okrivljenog da će provesti 20 meseci iza rešetaka u slučaju da ne bude mogao da plati 15.000 evra pre sledećeg sudskog zasedanja za nedelju dana. Osim toga, suočava se i sa mogućnošću zabrane upravljanja transportnom kompanijom na 12 godina.

Lokalni list navodi i da je „ovaj postupak ocenjen kao veoma složena prevara, koja je izazvala haos i kod vozača, od kojih su neki učestvovali u saobraćajnim nesrećama, a zatim otkrili da vozila nisu osigurana“.