Izmena režima kretanja teretnih vozila u Subotici

Grad Subotica je doneo rešenje o privremenoj izmeni režima saobraćaja za teretna vozila čija najveća dozvoljena ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Pomenuta zabrana primenjuje se od petka, 21. januara, na sledeći način:

  • Teretna vozila čija najveća dozvoljena ukupna masa prelazi 7,5 tona, a koja se kreću iz smera ulice Somborski put ka centru grada na raskrsnici ulica Somborski put i ulica Zagrebačke i Preradovićeve obavezno se usmeravaju udesno u Zagrebačku ulicu.
  • Teretna vozila koja se kreću iz smera ulice Bajski put na raskrsnici ulica Bajski put i ulica Karađorđev put, Preradovićeve i Petefi Šandora, obavezno se usmeravaju udesno u Preradovićevu ulicu.
  • Zabranjuje se teretnim vozilima na kružnom toku kod GP „Kelebija“ izlaz sa kružnog toka u ulicu Put Edvarda Kardelja.
  • Teretna vozila koja se kreću iz smera Franje Kluza ka industrijskoj zoni Mali Bajmok obavezno se usmeravaju udesno u 13. novu, ulicu koja je paralelna sa Batinskom ulicom i nalazi se u sklopu Industrijske zone.
  • Kako je navedeno u saopštenju, prevoznici čija su sedišta na trasi ka GP “Kelebija” mogu koristiti svojim teretnim vozilima tu trasu samo ukoliko su prazni.

Iz Gradske uprave napominju da na obrazložen zahtev zainteresovanog fizičkog ili pravnog lica, odnosno preduzetnika, rešenjem mogu da odobre ulazak u zonu gde je zabranjen saobraćaj za teretna vozila čija najveća dozvoljena ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Izvor: pumedtrans.com