Procena ŠTETE u transportnom sektoru – MGSI pozvalo prevoznike da dostave podatke

Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture pozvalo je domaće prevoznike da sva pitanja, nedoumice i probleme sa kojima se (tokom pandemije korona virusa i vanrednog stanja) suočavaju u obavljanju transporta tereta dostavljaju udruženjima.

Kada je reč prevozu tereta, naročito u oblasti drumskog transporta, svakodevno se otvara sve veći broj pitanja i izazova sa kojima se domaći prevoznici bore na terenu. Budući da su kapaciteti MGSI u ovim okolnostima izuzetno ograničeni, potrebno je da se iskoriste svi raspoloživi resursi – navodi se u obaveštenju koje je ministarstvo juče objavilo.

Udruženja koja predstavljaju prevoznike će sve pitanja-informacije o problemima selektovati i objediniti prema MGSI, odnosno drugim nadležnim organima. Kako bi se izbeglo ponavljanje podataka i informacija, predloženo je da objedinjvanje vrši Privredna komora Srbije (PKS).

– Od velike je važnosti u ovom trenutku da dostavite objedinjene i sistematizovane podatke i procene svojim udruženjima, vodeći računa da ih dostavljate samo na jednu adresu, čime će se izbeći dupliranje i stvaranje pogrešne slike. Ovi podaci su neophodni kako bi Vlada Srbije mogla da realno sagleda razmere štete koju domaći privrednici već snose, u cilju razmatranja i pravljenja planova o mogućim olakšicama i pomoći transportnom sektoru, nakon prestanka vanrednog stanja i pandemije – navodi se.

Adrese i kontakt telefoni udruženje, kojima prevoznici mogu da se obrate, pročitajte OVDE.