Promena obrasca za vozače i prevoznike koji nisu sa teritorije ITALIJE

Poslovno udruženje Međunarodni transport objavilo je informaciju o promeni obrasca koji je obavezan za vozače i prevoznike koji nisu sa teritorije Italije, od 26. marta 2020.

Ovaj obrazac mora biti popunjen pre ulaska na teritoriju te zemlje a možete ga preuzeti OVDE.

Prevod obrasca pogledajte OVDE.

Iz Pumedtransa podsećaju da je Uredbom od 8. marta odobren transport na celoj teritoriji Italije. U nastavku možete pročitati prevod Obrazloženja objavljen na internet prezentaciji italijanskog Ministarstva spoljnih poslova.

  • Zabrane kretanja ne odnose se na poslovna putovanja (za koje postoji dokaz). Sve dok ne postoji sumnja na potrebu karantina ili se testom dokaže prisustvo virusa, radnici koji prelaze državnu granicu Italije mogu ulaziti i izlaziti sa teritorije ove države. U slučaju kontrole od strane policije i drugih nadležnih službi, mora postojati dokaz razloga putovanja. Roba može biti dopremana i otpremana sa teritorija označenih kao visokorizična. Transport robe se smatra neophodnim poslom-vozači mogu da ulaze i izlaze sa označenih teritorija kao i da se kreću unutar njih uz limitaran boravak i kontakt samo za potrebe dostave i preuzimanja robe – navodi se u obrazloženju koje je objavilo italijansko Ministarstvo spoljnih poslova.

 

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.