Promene u naplati putarina u Belgiji

Od 5. decembra 2016. godine promenjen je način fakturisanja u Satellic sistemu, tako što će korisnicima koji koriste potpun paket usluga (Full Account) i uređaje aktivne u Postpaid režimu, biti omogućen pristup jedinstvenom računu (za svaki region Belgije posebno), za sve kamione sa samo jednim korisničkim imenom i lozinkom.

S tim u vezi je neophodno prebaciti sva vozila/OBU uređaje registrovane u Fast Track nalogu u glavni nalog (Main Account). Uređaji/vozila se prebacuju u glavni nalog na sledeći način: potrebno je prijaviti se u Fast track nalog i odabrati opciju „Add vehicle to my full account“ i uneti podatke za pristup glavnom nalogu. Nakon toga će OBU uređaj biti prebačen na glavni nalog. Za preneti OBU uređaj je potrebno proveriti način plaćanja i promeniti u Postpay (opcija „Change payment mean“), u slučaju da je postojeći način plaćanja podešen na Prepay.

Prenos OBU uređaja u glavni nalog je neophodo uraditi jer samo korisnici glavnog naloga sa uređajima koji su aktivni u Postpay režimu, imaju pravo na povraćaj PDV-a, objavilo je Poslovno udruženje Međunarodni transport na svom sajtu.

Za više informacija pogledajte kratko uputstvo.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.