Prve kazne zbog vožnje tokom LETNJIH zabrana: prevozili kablove, cipele, automobile…

U Poljskoj su prošlog petka na snagu stupile letnje zabrane vožnje za teška teretna vozila, koje podrazumevaju ograničenja kretanja u određenim terminima petkom, subotom i nedeljom. Ipak, nisu svi vozači ovo pravilo i poštovali, pa su nadležni izrekli nekoliko kazni već prvih dana.

Kako je izvestio ITD, u subotu (22. juna), na putu S8 kod Radzimina, inspektori Mazovijske inspekcije drumskog saobraćaja zaustavili su 2 kamiona čiji su vozači prekršili zabranu. Ispostavilo se da nijedan od ova dva transporta nije bio izuzet od zabrana (nije prevozio lekove, medicinsku opremu, kvarljivu robu, gorivo, žive životinje i sl.) – bilo je reč o estonskom prevozniku koji je transportovao kablove iz Nemačke u Estoniju, kao i o litvanskom prevoziku koji je transportovao paletne daske iz Letonije u Nemačku.

Takođe, tokom istog dana, službenici Velikopoljske inspekcije drumskog saobraćaja zaustavili su dva kamiona na autoputu A2, u Żdżary-u, koji su bili na drumu uprkos zabrani vožnje. U oba slučaja, vozači – državljani Litvanije – prevozili su robu iz Holandije u Litvaniju. Jedan je vozio putničke automobile, a drugi cipele.

Inspektori su izrekli novčane kazne i zabranili im da nastave put do prestanka zabrane vožnje. Protiv stranih prevoznika, kao i lica odgovornih za transport u preduzećima, biće pokrenuti upravni postupci koji mogu rezultirati novčanom kaznom. Naplaćen je depozit za očekivane kazne.

Izvor/foto: Glavni inspektorat drumskog saobraćaja Poljske (Główny Inspektorat Transportu Drogowego), gov.pl

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.