Brisanje vozača iz spiska obavezne provere – slanje zahteva

Sekretarijat Poslovnog udruženja Međunarodni transport objavio je obaveštenje o načinu slanja zahteva za brisanje vozača (koji su dobili rešenje o karantinu ili usmeni nalog) iz spiska obavezne provere .

– Svi prevoznici koji Udruženju šalju zahtev sa spiskom vozača za koje je potrebno izvršiti brisanje iz spiska obavezne provere, moraju da isti šalju u sledećoj formi (na memorandumu firme):

Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da je:

Ime i prezime vozača, broj pasoša, JMBG

zaposlen u našoj firmi kao vozač teretnog vozila, prijavljen u RSZO za posao vozača, dobio rešenje o karantinu ili usmeni nalog.

Kako se dodaje u obaveštenju, Udruženje će samo takve poslate zahteve proslediti nadležnim institucijama.

U obaveštenju, Pumedtrans se navodi i da je „zbog neodgovornih postupaka pojedinih vozača dovedeno u pitanje dalje sprovođenje ovog postupka brisanja“.

– Da bi vozači i dalje bili izuzeti, moraju da se pridržavaju odluke o kućnom karantinu sve vreme od dolaska sa istovara do odlaska na novi utovar. Dakle, vozači u međunarodnom transportu, koji dođu iz inostranstva, treba da budu maksimalno u kabini kamiona, pored kamiona (za vreme utovara/istovara), u poslovnim prostorijama preduzeća u kom rade, a kod svoje kuće u samoizolaciji tokom celog perioda čekanja do narednog odlaska na put. Kućna izolacija dok je vozač u zemlji i čeka na sledeći polazak mora biti poštovana u potpunosti – naglašavaju u Udruženju. 

Podeli na društvenim mrežama: