PUTARINA U NEMAČKOJ: Velike promene od 1. jula

Od 1. jula 2018. sistem naplate putarine u Nemačkoj biće proširen na sve savezne saobraćajnice. Stoga je administrator sistema za naplatu putarine „Toll Collect“ razvio, po narudžbi Saveznog ministarstva saobraćaja i digitalne infrastrukture, novi i tehnički optimizovani sistem naplate putarine za teretna vozila.

U praksi to znači da će nove kategorije težine biti prikazane na uređajima za prikupljanje naplate u Nemačkoj:
< 7.5 t
≥ 7.5 t – 11.99 t
≥ 12 t- 18 t
> 18 t
Dosada su postojale samo dve kategorije za težinu: besplatno za vozila s GiVW ispod 7.5 t, a vozila iznad te težine su plaćala. Vozači će i dalje morati označiti broj osovina.

Izmene i dopune zakona o naplati putarine

Savezno ministarstvo saobraćaja i digitalne infrastrukture radi reviziju zakona o naplati korišćenja saveznih saobraćajnica. „Toll Collect“ je pripremio poseban izveštaj o troškovima života u Nemačkoj kako bi pomogao u usklađivanju putarine. Prema navodima „Toll Collect“-a, zakon bi mogao nametnuti dodatne obveze za vozače teretnih vozila.

Dodatnih 2,5 mlrd EUR od putarina

U Nemačkoj računaju da će do 2022. godine prikupiti dodatnih 2,5 mlrd EUR prihoda od putarine. Prva od mera koju će primeniti je da se granica smanji sa 12 tona na 7,5 tona, a druga je uvođenje putarine na glavne državne puteve, koja će početi sa primenom od 1. jula ove godine.

S ovom promenom trošak za Euro 6 vozila s četiri osovine najveće dopuštene mase preko 18 tona bi se povećao za 18,7 centi po kilometru odnosno 59%. DSLV (udruženje prevoznika i špeditera) je istaklo kako će se u nekim deonicama koje uključuju kombinaciju autoputa i državnog puta trošak putarine povećati duplo.

Više informacija pročitajte OVDE.