„Ralu logistika“ počela saradnju sa kompanijom „Nagel-Group“

Ralu“ Srbija je ostvarila saradnju sa jednom od najvećih zapadnoevropskih logističkih firmi u hladnom lancu – „Nagel-Group„, čime je postala deo mreže evropskih poslovnica ove kompanije.

Kako se navodi u saopštenju kompanije „Ralu“, koristeći postojeću infrastrukturu, obe kompanije rade na širenju LTL mreže iz Evrope prema Balkanu, kao i sa Balkana prema evropskim državama. Time je omogućeno da klijenti „Nagel-Group“ svoju robu prodaju i transportuju na teritoriji Balkana, kao i da „Ralu“ isti servis može ponuditi svojim korisnicima.

Ova saradnja obuhvata i isporuku zbirnih pošiljki pod temperaturnim režimom iz Zapadne Evrope prema Srbiji, a nakon toga i dostavu robe na teritoriji cele Srbije u roku od 24 časa preko postojećih cross-dock platformi.

– Pokretanjem saradnje sa kompanijom „Nagel-Group“ našim kupcima omogućavamo visok nivo usluga u segmentu zbirnih i delimičnih utovara robe pod temperaturnim režimom, kroz korišćenje velike mreže „Nagel“ distributivnih i cross dock centara na teritoriji cele Evrope. Time pružamo veće mogućnosti i bolja rešenja, optimizaciju lanca nabavke kroz smanjenje cene transporta i prihvatljiva tranzitna vremena. Takođe, u okviru naše kompanije pružamo kompletnu (integrisanu) logističku uslugu u hladnom lancu, angažujući sve raspoložive kapacitete – internacionalni transport, usluge carinskog posredovanja, skladištenje i distribuciju do krajnjih kupaca – istakao je Vladimir Milosavljević, direktor „Ralu Srbija“.

Ovim partnerstvom „Nagel-Group“ širi oblast pokrivenu jedinstvenom mrežom kontrolisanog temperaturnog režima za prehrambene proizvode.

U cilju dodatnog unapređenja usluga, „Ralu logistika“ je proširila i vozni park novim Mercedesovim dostavnim vozilima, opremljenim najsavremenijom tehnologijom. Reč je o kombinaciji Mercedesovih kamiona marke Atego, vozila koje se već dokazalo na evropskim putevima i predstavlja pravo rešenje za distribucijski saobraćaj, kao i Lamberetovih izolovanih komora i rashladnih uređaja Carrier Transicolda, čime je stvoreno dostavno vozilo najvišeg kvaliteta za prevoz robe u temperaturnim uslovima od -30 do +30 stepeni Celzijusa, navedeno je u saopštenju.

Skladište u Ugrinovicma

Nakon proširenja kapaciteta i uređenja logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni u Ugrinovcima, sa skladištem pod kontrolisanim temperaturnim uslovima površine 8.000 m2, kompanija „Ralu“ intenzivno puni ove skladišne kapacitete. Ulaskom prvih klijenata za koje se radi distribucija na teritoriji cele Srbije, „Ralu“ sada pruža kompletnu logističku uslugu u hladnom lancu. Uspostavljena je i prva cross-dock platforma u Nišu koja će uveliko olakšati poslovanje, dodaje se u saopštenju.