Rekordan promet kompanije FERCAM u 2021. godini

Italijanska transportno-logistička kompanija FERCAM završila je 2021. sa rekordnim prometom od 943 miliona evra, što je povećanje od 16% u odnosu na godinu ranije.

Dobri rezultati ostvareni su uprkos teškim globalnim prilikama izazvanim pandemijom i problemima u lancima snabdevanja širom sveta, značajnim povećanjem troškova energije i goriva, smanjenjem obima u avio-transportu i na kraju, ali ne i najmanje važno, dobro poznatim problemima u Sueckom kanalu sa posledičnim kašnjenjem brodova i nedostatkom praznih kontejnera, navodi se u saopštenju.

Uprkos tome, u kompaniji FERCAM upravo je sektor Air&Ocean ubeležio odlične performanse: ograničeni kapaciteti i posledično povećane vozarine su, zahvaljujući pouzdanoj i efikasnoj mreži, pozitivno uticale na promet sektora, uz izuzetan rast od 56%.

– Snažna dugogodišnja partnerstva garantovala su nam dostupnost avio i pomorskih kapaciteta, čak i u teškim situacijama. Rezultat toga je pouzdanost i sigurnost usluge za naše klijente – kaže Hanes Baumgartner (Hannes Baumgartner), generalni direktor kompanije FERCAM.

Naročito dobar učinak zabeležila je najvažnija poslovna jedinica kompanije FERCAM – Full Truck Load (FTL), koja je ostvarila 52% ukupnog prometa kompanije.

Iako je na tržištu jasno vidljiv veliki nedostatak vozača, koji je poslednjih meseci takođe naglašen i ukrajinskom krizom, FERCAM uspeva da suoči sa ovim poteškoćama pre svega zahvaljujući prilagođenim programima za profesionalnu obuku svojih vozača, kao i značajnim ulaganjima u savremeni vozni park, koji profesiju vozača čini lakšom i bezbednijom, navodi se u saopštenju.

I poslovna jedinica Distribucija takođe je zabeležila rast (10,5% u odnosu na godinu ranije), pre sve svega podstaknuta snažnim razvojem e-trgovine.

Kompanija FERCAM je realizovala značajna ulaganja u tehnološki napredan i održiv vozni park – u vozila za međunarodni transport, kao i kombi vozila za gradsku distribuciju. Ove investicije su usmerene na tehnološke inovacije, kako bi se obezbedila maksimalna bezbednost i veća održivost u obavljanju delatnosti kompanije. Osim toga, ispitivanje mogućnosti i posvećenost usvajanju alternativnih goriva, kao što su LNG, biogas i vodonik, nastaviće se i u budućnosti, dodaje se u saopštenju.

Kompanija FERCAM na srpskom tržištu uspešno posluje od 2017. godine.