Rekordna zaplena droge u kamionu

U noći između 13. i 14. septembra 2019. godine službenici policije i carine su na graničnom prelazu Gradina sprečili krijumčarenje 1,5 tone marihuane, što je jedan od najboljih rezultata borbe protiv šverca narkotika u poslednjih deset godina, saopštila je Uprava carina.

Nakon što su pripadnici granične policije, zahvaljujući obaveštajnim podacima, zaustavili kamion koji je prevozio tovar stočne hrane, zatražili su asistenciju carinika kako bi detaljno pregledali vozilo. Pregled je potom izvršen u za to specijalno namenjenom objektu na ulaznoj strani Terminala Gradina. Zahvaljujući saradnji i zajedničkom radu, tokom noći je potvrđeno da se u kamionu prevozničke firme iz Varvarina, koji je po T1 dokumentu iz CI Luke i skladišta Novi Sad prevozio 800 džakova pšeničnog stočnog brašna ka Istanbulu, zaista nalazi i impozantna količina marihuane, navodi Carina .

Naime, među džakovima sa stočnom hranom pronađeno je i 148 džakova u kojima se nalazila biljna zelenkasta materija jakog mirisa, za koju je potvrđeno da se radi o marihuani. Posle izvršenog preciznog merenja utvđeno je da je svaki džak težak 10 kg, te da je ukupna težina nedozvoljenog tovara 1.480 kg. 44-godišnjem vozaču kamiona određeno je 48-časovno zadržavanje, a prema nezvaničnim informacijama koje su preneli pojedini mediji, čini se da je reč samo o kuriru, te da će nastavak istrage biti usmeren ka otkrivanju naručioca ovog milionskog tovara.

Foto: carina.rs