UPRAVA CARINA: Privremena obustava teretnog saobraćaja ka Rumunji

Uprava carina izdala je obaveštenje u kome se navodi da su u četvrtak, 29.07.2021.godine, primili informaciju od granične policije Republike Rumunije da će na teritoriji Rumunije zbog velikih temperatura biti obustavljen teretni saobraćaj svakodnevno od 29.07.2021.god. do 01.08.2021.god u terminu od 11 časova do 19 časova.

Navedeni prioriteti koji mogu da ulaze u Republiku Rumuniju 24 časa dnevno su teretna vozila koja prevoze hranu (kvarljiva roba, voće, povrće..), žive životinje, pune cisterne sa održavajućom temperaturom.

Iz istog razloga potrebno je na izlasku iz Republike Srbije počevši od 10 časova vršiti selekciju prioritenih vozila, navodi se u saopštenju Uprave carine. 

Prethodno je, podsetimo, Nacionalna kompanija za upravlјanje putnom infrastrukturom (CNAIR) objavila u sredu da je zbog visokih temperatura vazduha uvela dodatne zabrane kretanja u Rumuniji za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona. Tada je navedeno da će u četvrtak, petak i subotu (29.-31. jul), između 12:00 i 20:00, na snazi biti ograničenja za pomenuta vozila na celokupnoj putnoj mreži Rumunije osim za orkuge Harghita, Neamt, Suceava i Botosani.

Obaveštenje CNAIR dostupno je OVDE.