Sa B kategorijom do 4,25 tona – EU priprema izmenu direktive o vozačkim dozvolama

Evropska unija radi na usvajanju nove direktive o vozačkim dozvolama, koja bi povećala ograničenje težine i dozvolila upravljanje vozilima do 4,25 tona sa B kategorijom, snizila starosne granice za vozače teretnih vozila i autobusa i uvela digitalnu vozačku dozvolu.

Štaviše, ako sve bude išlo po planu, kada se u jednoj zemlji EU oduzme vozačka dozvola, druge države će to moći da priznaju i učine isto.

Vest stiže iz nemačkog auto-kluba ADAC, koji je objavio neke detalje o radu na Direktivi o vozačkim dozvolama koju Evropska komisija planira da završi ove godine.

Jedna od najvećih promena bilo bi omogućavanje upravljanja vozilom do 4,25 tona, sa vozačkom dozvolom B kategorije.

Međutim, za saobraćajnu industriju, snižavanje minimalne starosne granice za vozačke dozvole za teretna vozila i autobuse na 18 godina je nešto što mnogi čekaju. Neki se nadaju da će takav potez pomoći da se smanji nedostatak vozača.

U planu je takođe i uvođenje digitalne vozačke dozvole. Cilj je da odgovarajuća aplikacija za pametne telefone bude dovoljna u slučaju policijske provere ili prilikom iznajmljivanja automobila.Razmatra se i QR kod da bi se olakšalo korišćenje plastičnih kartica usred globalne nestašice čipova.

Nova direktiva bi takođe promenila način obuke vozača. Prvo, to bi omogućilo polaznicima da pohađaju teorijsku obuku u jednoj zemlji, a praktičnu obuku u drugoj. Drugo, vodi se i diskusija o tome da se praktična obuka počne tek nakon uspešno završenog teorijskog ispita. I treće, ubuduće bi se neki delovi vozačkog ispita mogli polagati i na simulatorima.

Štaviše, kako bi se smanjio broj nesreća, bio bi uveden i novi uslov (ukoliko direktiva bude prihvaćena) – obavezan kurs obnove koji bi se polagao godinu dana nakon sticanja dozvole.

Konačno, Komisija takođe planira da uvede priznanje oduzimanja vozačke dozvole širom EU. Kao što ADAC-ov članak objašnjava, to bi značilo, na primer, da ako neko dobije zabranu vožnje u Italiji, ona bi se takođe primenila u Nemačkoj.

Međutim, imajte na umu da čak i ako bi 4. direktiva o vozačkim dozvolama bila objavljena ove godine, zemlje bi morale prvo da prilagode svoje nacionalne zakone, inače pravila ne mogu u potpunosti stupiti na snagu, prenosi trans.info.