„Silo Jeličić“ kupio dvadeset novih „Volvo“ kamiona

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove „Volvo“ tegljače, saopštila je kompanija „Volvo“.

Oni su nova „snaga“ koja omogućava da „Silo Jeličić“ sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima, upravo onako kako već godinama posluje kompanija koju je početkom decembra 1998. osnovao Nenad Jeličić.

– U prvoj deceniji kompanije smo voleli kamione i cisterne, u ovoj drugoj volimo klijente i posao, nastojimo da unapredimo naše prevozne usluge, jer samo na taj način možemo da se širimo i kupujemo nove kamione. Upravo takvu našu poslovnu filozofiju je prepoznao „Volvo“, kada smo sredinom 2013. započeli razgovore o prvoj kupovini novih „Volvo“ kamiona –  kaže 37-godišnji Nenad.

– Nisu bili laki, ali priznajem da smo dobili čak i više od očekivanja – da parafraziram jednu kod nas često viđenu reklamnu poruku, s Volvoom smo dobili ‘3 u 1’. Šveđani nam nisu samo prodali kamione, već, po vrlo dobroj proceni, preuzeli 20 naših polovnih tegljača (10 holandske proizvodnje iz 2008. i 10 nemačke marke iz 2010-te), obezbedili nam svu logistiku od fabrike do Požege i, na kraju, ali i najvažnije – omogućili nam vrlo povoljno prekogranično finansiranje. „Silo Jeličić“ je među prvim kompanijama u Srbiji kojoj je posle punih pet godina omogućeno da vozila kupi na kredit u aranžmanu „Volvo“ servisa za finansiranje (VFS – Volvo Financial Services). To je dokaz da „Volvo“ veruje u našu kompaniju, bolje reći u našu viziju. U prvim kontaktima sam, naime, najavio da „Silo Jeličić“ želi da kupi nekoliko stotina novih kamiona – ali u narednih desetak godina.“

I vlasnik kompanije iz Požege i mali, ali odabran i poslu izuzetno posvećen tim koji ga prati, uvereni su da će se ambiciozni planovi ostvariti: „Znate zbog čega? Imam petoro dece – četvoro koja će, nadam se, naslediti moj biznis i peto – kompaniju „Silo Jeličić“ kojoj sam se od samog početka predao bez ostatka“, dodaje  Nenad.

„Silo Jeličić“ je već duže vreme lider u silo transportu na Balkanu, pa i u širem okruženju, a od prošle godine, osim poslovnog sedišta u Požegi, ima i prvu kompaniju u inostranstvu – u Sloveniji. Ona startuje upravo s tri nova „Volvo“ kamiona.

Ali, osim što je u Srbiji i u ovom delu Evrope najveća po kapacitetima, kompanija „Silo Jeličić“ ima i svakako najmlađi vozni park u našoj državi.

„Lična karta“: Silo Jeličić d.o.o.

Vozila: 52 tegljača, od toga 20 Volvo (460 KS, Euro V EEV; sa automatizovanim menjačima I-Shift); 52 silo-poluprikolice.

Zaposlenih: 76 (od toga 52 vozača).

Delatnost: međunarodni transport: prevoz silo cisternama zrnastih i praškastih sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda i žitarica za domaće i inostrane naručioce, pretežno na destinacijama u Evropskoj uniji. Obim prevoza u 2012-toj: 83.842 tone (3.159.033 prevaljenih kilometara), I-XI/2013-te: 102.851 tona (4.251.017 km).

„Silo Jeličić“ je jedina transportna kompanija u Srbiji koja poseduje sve najstrožije evropske sertifikate – HACCP (za sirovine za prehrambenu industriju), ISO 9001:2008 i GMP+ (za prevoz životinjske hrane i sirovina) i atest SQAS